© Unsplash
in

СмяхСмях ПолезноПолезно

10 странни митове, които са всъщност истина

Няма да повярваш но тези 10 невероятни митове са верни в действителност

6. Бохемската гора е реално съществуващо място

Бохемската гора е реално съществуващо място
© Wikimedia

Това е място, където световният елит отива заедно на почивка в края на XIX век. Политици, музиканти, художници и изключително богати хора се събират в Бохемската гора, според познатите митове, за да се насладят на първокласни забавления и да изпълняват зловещи мистични обреди. В началото на новото хилядолетие се появяват невиждани дотогава снимки, които потвърждават съществуването на това тайно място за срещи. “Бохемският клуб” отказва да потвърди достоверността на снимките, но така предизвиква още по-голям интерес към подклаждането наново на старите митове.

7. Портокаловият сок е вреден за деца

Портокаловият сок е вреден за деца
©

Към плодовите сокове често се добавя лимонена киселина, а тя е вредна за емайла на зъбите. Резултатът са пукнатини и кухини в зъбите, където бактериите могат да се размножават. Освен това плодовият сок не утолява жаждата. Той съдържа големи количества захар и причинява алергии и проблеми с храносмилателната система. Протеините, които съдържа, могат също така да предизвикат ентероколит, който може да бъде фатален. Най-добре е консумацията на сок да се ограничи до 1 чаша дневно за десерт и да се пие с вода, за да се преодолее жаждата.

8. Има такова нещо, наречено “микро-куршум” и той може да причини сърдечен удар

Има такова нещо, наречено “микро-куршум” и той може да причини сърдечен удар
© Wikimedia

Хората обикновено мислят, че подобни оръжия съществуват само във филмите за Джеймс Бонд. Въпреки това, пистолети, способни да изстрелят специални микро-куршуми съществуват. Уцелването с подобен куршум не се усеща по-силно от ухапване от насекомо. Върху кожата остава само малко зачервено петно, но смъртоносна отрова бързо се влива в кръвта и причинява инфаркт. Добре е, че това плашещо изобретение вече не се използва от тайните служби.

9. Ърнест Хемингуей е бил преследван от ФБР

Ърнест Хемингуей е бил преследван от ФБР
© Wikimedia

Ърнест Хемингуей е бил убеден, че е преследван от ФБР, но приятели и близки не му вярват и му обясняват, че е параноик. Десетилетия по-късно ФБР декласифицира някои от своите архиви, които показват, че известният писател наистина е бил следен. Това е резултат от връзките му с Куба. Много хора твърдят, че тази ситуация е довела до самоубийството на Хемингуей.

10. Цената на диамантите се поддържа изкуствено висока

Цената на диамантите се поддържа изкуствено висока
© Pixabay

Диамантите всъщност не са толкова редки. Те по същество са най-обикновена скала и извличането им през последните 150 години е много по-малко трудно. Въпреки това, за дълъг период от време, дружеството De Beers контролира доставките на диаманти и следователно е в състояние да поддържа изкуствено тяхната висока цена. Те са подпомогнати от множество рекламни кампании, показващи диамантите като изключителни и блестящи скъпоценни камъни, които винаги тряба да струват голяма сума пари, за да бъдат считани за автентични.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Бъз Олдрин разкри нещо изумително за пътуването си до Луната...

Бъз Олдрин разкри нещо изумително за пътуването си до Луната…

Знаеш ли песните на Криско? Реши теста

Знаеш ли песните на Криско? Реши теста