128-годишен мъж твърди, че е Адолф Хитлер
in

ГотиноГотино ЛюбовЛюбов НевероятноНевероятно СладкоСладко СмяхСмях ПолезноПолезно

128-годишен мъж твърди, че е Адолф Хитлер

Възрастен мъж от Аржентина твърди, че е германският диктатор Адолф Хитлер

Възрастен мъж от Салта, Аржентина твърди, че е германският диктатор Адолф Хитлер и че е прекарал последните 70 години, укривайки се.

В интервю за вестник “Ел Патриота” немският емигрант обяснява, че е пристигнал в страната през 1945 г. с паспорт с имената Херман Гюнтерберг.

Мъжът твърди, че паспортът му е изфалшифициран от Гестапо към края на войната и че в действителност той е бившият нацистки лидер Адолф Хитлер

Той спрял да се крие, след като израелските тайни служби официално са прекратили издирването на бивши нацистки военнопрестъпници миналата година.

Бях обвиняван за много престъпления, които никога не съм извършил. Ето защо прекарах половината си живот в криене от евреите и така вече получих наказанието си.”

Възрастният мъж твърди, че подготвя публикуването на своята автобиография, за да възстанови обществения си образ

Бях описан като лош човек само защото загубихме войната. Когато хората прочетат моята гледна точка, начинът, по който ме възприемат, ще се промени.”

Мъжът твърди, че книгата ще бъде написана под името на Адолф Хитлер и ще бъде издадена през септември.

Много хора, включително 55-годишната му съпруга Анджела Мартинес, не вярват, че Херман Гюнтерберг всъщност е Адолф Хитлер. Те смятат, че мъжът страда от деменция

Госпожа Мартинес твърди, че съпругът й до преди 2 години никога не е говорил за Хитлер. Тогава той е започнал да показва признаци на Алцхаймер.

Понякога забравя коя съм и къде е. Гледа, сякаш е изпаднал в транс и започва да говори за евреи и демони. След това се нормализира.”

Тя вярва, че съпругът й вероятно е бил нацист  и изпитва вина за миналото си, но е убедена, че той не е Хитлер.

Въпреки че твърденията на възрастния мъж звучат подозрително, те провокираха дебат в Израел и в американската израелска общност относно бъдещето на оцелелите нацистки военнопрестъпници.

В миналото израелската разузнавателна агенция Мосад доказа своята амбиция и обхват в залавянето на нацисткия военнопрестъпник Адолф Айхман през 1960 г. в Аржентина. Но през последните години агенцията прекрати своята мисия

Международната организация на евреите Симон Вийзентал все още се опитва да открие и преследва нацистки престъпници. Центърът публично критикува Израел през март, обвинявайки еврейската държава в липса на сътрудничество в мисията.

След повече от 70 години от Втората световна война, много малко държави и институции се опитват да издирват оцелели нацисти, а повечето от тях със сигурност ще умрат, без да бъдат наказани за престъпленията си.

Коментари

Напиши коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Този повръщащ питон е може би най-гадното нещо, което ще видиш тази седмица. Честито!

Този повръщащ питон е може би най-гадното нещо, което ще видиш тази седмица. Честито!

6 грешки, които правиш преди тренировка

6 грешки, които правиш преди тренировка