5 интригуващи места, които няма да можеш да посетиш
in

ГотиноГотино ЛюбовЛюбов НевероятноНевероятно СладкоСладко ПолезноПолезно

5 интригуващи места, които няма да можеш да посетиш

Виж кои са 5-те най-интригуващи места по-света, които за съжаление никога няма даможеш да посетиш

Има много интригуващи места по света, които никога няма да имаш шанса да посетиш. Те са строго забранени за достъп по основателни причини. Подобни места привличат интереса на търсещите приключения туристи. Условията на тези места ги правят много трудно достъпни, а законите и мерките за сигурност абсолютно невъзможни за посещение.

Нека погледнем заедно какво се крие в 5 интригуващи места, които ти е забранено да посетиш

Виж още: 25 от най-нестандартните хотели в света

1. Център за спешни операции Маунт Уедър, Вирджиния

Център за спешни операции Маунт Уедър, Вирджиния
Център за спешни операции Маунт Уедър, Вирджиния © usahitman

Достъпът е позволен само за висши служители.

Маунт Уедър е тайно убежище на американското правителство. То е скрито в подножието на планина и е в състояние да управлява страната в случай на глобална катастрофа или последици от такава. Някои от структурите на центъра са построени над земата. Те се управляват и пазят от отделен клон на службите за сигурност и спешни случаи. Вътре центърът се управлява по собствени закони и е строго забранен за външни лица.

2. Генетичната банка за семена в Свалбард, Норвегия

Резерватът Вали До Джавари, Бразилия
Резерватът Вали До Джавари, Бразилия © oddcities

Свалбард складово съоръжение за семена.

В планинския склон на архипелага Шпицберген, известен и като Свалбард, на дълбочина от 120 метра, е построен тунел. В него се поддържа постоянната температура от -18 градуса по Целзий. Стойностите на влажността се свеждат до минимум. Микроклиматът в тунела се регулира от автоматична система. В това място е последната надежда на човечеството за възстановяване на природния свят в случай на непредвиден катаклизъм. Контейнери със семена запазват земеделското наследство на всички страни по света. Достъпът на външни лица е строго забранен, за да се запазят шансовете на човечеството за оцеляване.

3. Резерватът Вали До Джавари, Бразилия

Резерватът Вали До Джавари, Бразилия
Резерватът Вали До Джавари, Бразилия © uncontactedtribes

Изолирани племена от хора за защита на техните корени.

Местните племена са обитавали джунглите на Амазонка в продължение на векове. Снимките, направени от хеликоптер, доказват съществуването на изолираните и напълно недокоснати от външния свят племена. В резервата има около 14 племена, които нямат познания или опит с външния свят. Техният живот е свързан единствено със селското стопанство. Изследователите са открили допълнително 8 села, което прави общото население от изолирани племена 2000 души. Властите забраняват достъпа на външни хора до района на тропическите гори на Амазонка, за да се запази безопасността и начина на живот на тези племена. Това са около 77 000 квадратни километра.

4. Клуб 33, Ню Орлиънс

Клуб 33, Ню Орлиънс
Клуб 33, Ню Орлиънс © saptezile

Тайно общество, което е затворено за външни лица

През 1967 г. Уолт Дисни основава клуб, който събира известни инвестотори, личности и политици заедно. Никога няма да получиш покана за посещение на Клуб 33. Клубът има голям брой членове. Но това не е всичко. Ако си много любопитен, можеш да посетиш клуба, ако изчакаш 14 години и платиш първоначална вноска от $ 10 450 (за индивидуални посетители) и $ 27 500 (за групи). В допълнение всяка година индивидуалните и фирмени членове на клуба трябва да плащат такси в размер на $ 3 275 или $ 6 100, за да запазят членството си.

5. Магнитният остров Ес Ведра, Испания

Магнитният остров Ес Ведра, Испания
Магнитният остров Ес Ведра, Испания © mixonline

Остров, забранен за достъп, за да се предпазят хората от неговата енергия.

Каменният остров Ес Ведра е един от Балеарските острови край бреговете на Испания. Счита се, че това място е третото с най-мощна степен на геомагнитна сила на Земята (първите две са Бермудският триъгълник и Северният полюс). Островът няма никакви метални находища. Образуван е изцяло от вулканични скали. Тук технологиите нямат шанс. Не можеш да разчиташ, че компасът ще покаже правилната посока. Стрелката му се люлее хаотично в различни посоки. Мистериозният остров е обсипан с легенди и истории.

Испанското правителство забранява достъпа, като обявява острова за природен резерват. Носят се слухове, че въпреки това местните испанци организират незаконни екскурзии. Ако все пак искаш да видиш острова по законен начи, може да видиш бреговете му от водата.

Сега, след рато разбра, защо няма да можеш да посетиш тези интригуващи места, ти остава само да ги споделиш във Facebook…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
16 лоши навика, които ти пречат да си намериш гадже, въпреки че си добра партия

16 лоши навика, които ти пречат да си намериш гадже, въпреки че си добра партия

Интересен начин за вадене на зъб

Интересен начин за вадене на зъб