Момчето с раираната пижама (The Boy in the Striped Pajamas) - 2008 © Pinterest
in

ГотиноГотино ЛюбовЛюбов НевероятноНевероятно СладкоСладко СмяхСмях ПолезноПолезно

6 драматични филми, които със сигурност ще докоснат сърцето ти

Някои от най-добрите и най-разчувстващи драматични филми, които ще пожелаеш да гледаш

Ако обичаш филмите, които те докосват право в сърцето, тази статия е за теб. Това са може би най-добрите и вълнуващи драматични филми, които предизвикват едновременно смях и сълзи. Те ще възстановят вярата ти в хората и човешкото в тях. Тези филми са за истинските братски връзки, за силата на приятелството и най-могъщата сила на света, която обединява родители и деца.

Виж още: 60 снимки зад кадър на твоите любими филми. Вече няма да гледаш по същия начин на тях

1. Аз съм Сам (I Am Sam) – 2001

Аз съм Сам (I Am Sam) - 2001
Аз съм Сам (I Am Sam) – 2001 © Pinterest

Сам е баща с умствена изостаналост, който има коефициент на интелигентност на 7-годишен. Той се опитва да отгледа дъщеря си Луси, която е осиновил от бездомна жена. Връзката между двамата е силна и те се обичат повече от всичко на света. Техният живот обаче се обърква, когато социален работник решава, че Луси трябва да бъде дадена в приемно семейство.

2. Изкуплението Шоушенк (The Shawshank Redemption) – 1994

Изкуплението Шоушенк (The Shawshank Redemption) - 1994
Изкуплението Шоушенк (The Shawshank Redemption) – 1994 © Pinterest

Анди Дюфрейн е успешен банкер, чиито живот драстично се променя, след като той е несправедливо обвинен и осъден на доживотен затвор за убийството на съпругата си и любовника й. В затвора той се запознава с Елис Бойд „Ред“ Рединг, който се превръща в неговия най-добър приятел. Заедно те се опитват да променят царството на терора, в което затворът функционира и да се наслаждават на мечтите си за свободата. Това е разчувстваща история за приятелство, лоялност и надежда.

3. Сляпата страна (The Blind Side) – 2009

Сляпата страна (The Blind Side) - 2009
Сляпата страна (The Blind Side) – 2009 © Pinterest

Тази разбиваща сърцето комедийна драма стъпва на истинската история на футболиста от НФЛ Майкъл Охър. Той е практически бездомен, без образование и с майка наркоман, с която вече не живеят заедно. Животът на Майкул се променя, когато една дъждовна нощ, той среща Лий Ан Тухи и тя го кани в дома си.

4. Марли и аз (Marley and Me) – 2008

Марли и аз (Marley and Me) - 2008
Марли и аз (Marley and Me) – 2008 © Pinterest

Младоженците Джон и Джени Гроган започват брачния си живот с цялата любов и ентусиазъм на всяка влюбена двойка. Скоро след това Джон, който не е готов да стане баща, решава да подари на Джени очарователно кученце лабрадор, за да отложи вземането на решение за дете. И приключението започва…

5. Момчето с раираната пижама (The Boy in the Striped Pajamas) – 2008

Момчето с раираната пижама (The Boy in the Striped Pajamas) - 2008
Момчето с раираната пижама (The Boy in the Striped Pajamas) – 2008 © Pinterest

Момчето с раираната пижама е ужасна, но и красива история за приятелството. Бруно, синът на високопоставен служител в нацистка Германия, открива ограда близо до дома си, зад която вижда любопитно момче, облечено в раирана пижама. Бруно се приближава по-близо до него, без да подозира, че оградата е на концетрационния лагер в Аушвиц и че момчето Шмуел е син на еврейски затворници. Бруно и Шмуел се опознават и никой от двамата не може да разбере, какво ги прави толкова различни един от друг.

6. Били Елиът (Billy Elliot) – 2000

Били Елиът (Billy Elliot) - 2000
Били Елиът (Billy Elliot) – 2000 © Pinterest

11-годишният Били е син на миньор, който живее в бедна миньорска общност в Северна Англия. Един ден Били попада случайно на урок по балет по време на седмичните си боксови тренировки. Той открива, че балетът е това, което наистина обича в живота. Срещу волята на баща си, момчето се опитва да сбъдне мечтата си и да стане професионален балетист.

Всеки от тези красиви драматични филми разказва история за дълбока човешка трансформация. Техните герои са изпълнени с великодушие, което им помага да разбият всички бариери и да изпълнят своите големи мечти.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
9 всекидневни навици, които имат най-щастливите хора, които познаваш

9 всекидневни навици, които имат най-щастливите хора, които познаваш

Почивка за по цигара по време на строителството на Рокфелер плаза, 1932 г.21

20 напълно уникални исторически снимки, които повечето хора никога не са виждали