8 научно доказани показатели за висока интелигентност © Pinterest
in ,

ГотиноГотино НевероятноНевероятно СмяхСмях ПолезноПолезно

8 научно доказани показатели за висока интелигентност

Няколко прости признака, с които можеш да провериш, да ли имаш висока интелигентност

Има много популярни схващания за интелигентните хора – те са поддатливи на мързел, имат перфектна памет, използват нецензурни думи. Въпреки това, научни изследвания показват, че има някои доста неочаквани признаци за висока интелигентност.

Виж тези 8 показатели за висока интелигентност и кой знае, може да се окажеш гений

Виж още: 2 върпоса, на които може да отговори само шизофреник или гений

1. Имаш склонност да мързелуваш

Имаш склонност да мързелуваш
© Unsplash

Един експеримент показва, че хората с по-висок коефициент на интелигентност могат да се отнесат в мислите си и да бъдат по-малко активни. За разлика от тях обикновените хора често се чувстват отегчени и търсят начини да запълнят времето си с различни дейности. И все пак, не използвай мързела си като аргумент за висока интелигентност.

2. Забравяш за деболиите

Забравяш дреболиите
© Unsplash

Перфектната памет винаги е била признак на висока интелигентност. Но най-новите изследвания показват, че понякога това да забравяш може да означава, че притежаваш високо интелектуално равнище. Мозъкът забравя дребните неща по две причини. Първо така той ти помага да се адаптираш по-лесно към условията. Второ – отървавайки се от дреболиите, умът ти обобщава информацията и ти показва пълната картина на нещата. Затова следващия път не се обвинявай, когато забравиш нещо маловажно. Може би точно в този момент мозъкът ти освобождава място за някоя нова голяма идея.

3. Често използваш нецензурен език

Често използваш нецензурен език
© Unsplash

Оказва се, че неприличните думи не винаги са признак на ниска интелигентност. Все повече и повече изследвания доказват, че хората, които използват повече мръсни думи, често притежават много по-голям речников запас, което знак за по-висок коефициент на интелигентност. Но все пак се съобразявай как общуваш с хората. Съмняваме се, че с излишната употреба на вулгарен език, ще направиш особено добро впечатление.

4. Доверяваш се на хората

Доверяваш се на хората
© Unsplash

Някои хора казват, че не трябва да вярваш на никого. Въпреки това, учените доказаха, че интелигентните хора всъщност са по-доверчиви от останалите. Това може би се дължи на факта, че те виждат живота по-добър. Изследователите също така твърдят, че тези от нас, които се доверяват на другите имат солидна нервна система и много по-малко здравословни проблеми. Така че доверието в хората е не само нещо хубаво, но и е полезно за твоето здраве.

5. Не харесваш червено месо

Не харесваш червено месо
© Unsplash

Според някои нови проучвания интелигентните хора предпочитат птиче месо, риба, зеленчуци и като цяло избягват червеното месо. Но не бързай да изхвърляш любимата пържола. Хранителните вкусове се формират на база различни условия, като семейство, здраве, религия и дори място на живот.

6. Обичаш да даваш идеи

Обичаш да даваш идеи
© Pexels

Това, че умните хора често измислят нови неща изглежда очевидно. Но това не е точно така. По-често интелигентните хора са способни да дават нестандартни решения, но не и да ги използват в живота. Това понякога се случва, защото когато се опитат да реализират своята идея, в главата им вече е изникнала друга и тя заема цялото им внимание. Което само потвърджава първия признак от списъка.

7. Имаш котка

Имаш котка
© Pexels

Някои проучвания показват, че хората, които предпочитат котки са по-спокойни, по-чувствителни и имат по-висок коефициент на интелигентност. Докато любителите на кучета са по-активни, отворени към другите и предпочитат да се подчиняват на правилата. Всеки избор има своите предимства, но едно остава сигурно. Косматото приятелче носи много любов в дома ти, а това по-важно от всичко друго.

8. Спиш малко

Спиш малко
© Pexels

Интелигентните хора са склонни да стоят будни до късно и това се отразява на времето им за сън, когато се налага да стават рано за работа или за училище. Така че, ако осъзнаваш, че си нощна птица и не можеш да промениш това, спокойно – може и да е признак за висока интелигентност.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
6 признака, по които да познаеш твоята сродна душа

6 признака, по които да познаеш твоята сродна душа

Постоянното снимане с телефона кара мозъка ти да пропусне нещо важно

Постоянното снимане с телефона кара мозъка ти да пропусне нещо важно