9 грешки в храненето, които ни правят дебели
in

ПолезноПолезно

9 грешки в храненето, които ни правят дебели

За да изградиш балансирана диета, трябва да внимаваш за тези грешки в храненето. Много е възможно ти също да допускаш някои от тях

6. Да следваш съвета, никога да не пропускаш закуската

Виж още: 21 мотивиращи истории на хора, които отслабнаха и започнаха изцяло нов живот

Да следваш съвета, никога да не пропускаш закуската
© Clotee Pridgen Allochuku / flickr © depositphotos.com

Друг съвет, който често чуваме е, никога да не пропускаме закуската, без значение, дали сме гладни или не. Този съвет също не е съвсем верен. Има проучване, което сочи, че хората, които не закусват, приемат повече калории на обяд от тези, които закусват.

Когато обаче били отчетени калориите, консумирани през целия ден, било установено, че хората, които пропускат закуската в крайна сметка приемат 408 калории по-малко на дневна база.

7. Да пиеш пакетиран плодов сок

Да пиеш пакетиран плодов сок
© j_lai / flickr © Jennifer Smith / flickr

Хората, които искат да отслабнат, спират да приемат безалкохолни и други подсладени напитки. Често обаче забравят за пакетираните плодови сокове. Дори тези, на които пише, че съдържат 100% плодов сок, са пълни с достатъчно захар, за да осуетят плановете ти за отслабване. Например 350 гр натурален сок може да съдържа около 36 гр захар, което е повече от количеството в повечето безалкохолни.

8. Да не приемаш натурални, еднокомпонентни храни

Да не приемаш натурални, еднокомпонентни храни
© E4024 / Wikimedia Commons © pixabay.com

Най-големите виновници за натрупването на излишни килограми са преработените храни. Проучванията сочат, че те имат основен принос за наблюдаваната в момента тенденция към затластяване.

Най-доброто нещо, което можеш да направиш, ако искаш да се грижиш за здравето си, е да приемаш натурална храна, която е преминала през минимална преработка. Натуралните продукти съдържат всички необходими вещества, които засищат апетита, което ги прави трудни за свръхконсумация.

9. Да ядеш прекалено много и да не включваш в диетата си свежи плодве

Да ядеш прекалено много и да не включваш в диетата си свежи плодве
© BrightSide

Накрая, но не на последно място, ако ядеш прекалено много и не включваш в диетата си свежи плодове, мечтите ти да отслабнеш, ще се превърнат в илюзия. Най-подходящите плодове за отслабване са диня, круша, ябълка и грейпфрут.

Препоръчително е докато пазаруваш, да купуваш само хранителни продукти, които знаеш, че ще изядеш, докато са все още пресни. Препълненият хладилни може да те накара да ядеш повече, отколкото ти е необходимо.

И така, кои грешки в храненето откри, че допускаш и ти? А каква е твоята диета за сваляне на излишни килограми? Кажи ни в коментарите

Сподели статията във Facebook и покажи на всички тези грешки в храненето, които ни правят дебели

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
15 човека, които знаят как се прави първо впечатление

15 човека, които знаят как се прави първо впечатление

20 снимки, доказващи, че очите ни лъжат често

20 снимки, доказващи, че очите ни лъжат често