in

НевероятноНевероятно ПолезноПолезно

Какво ще се случи, ако човечеството заспи за 1000 години?

Представяме ти 8 сюрреалистични хипотези, които биха се превърнали в реалност, ако човечеството заспи за 1000 години

Ако хората на планетата внезапно спрат да функционират, 3,5 милиона тона боклук от Япония до Калифорния ще останат несъбрани. Това означава, че още повече пластмасови отпадъци ще превземат улиците, горите и океаните. Не би било изненадващо, ако човечеството заспи за 1000 години и след това се събуди, да открие около себе си планини от пластмасови отпадъци и чаши на Макдоналдс.

Представяме ти 8 сюрреалистични хипотези, които биха се превърнали в реалност, ако човечеството заспи за 1000 години

Виж още: Природата винаги побеждава и тези драматични снимки ще ти покажат защо

1. Горите биха израснали навсякъде по планетата

Горите биха израснали навсякъде по планетата
© Depositphotos.com

Силно засегнатата дъждовна гора се нуждае от над 4000 години, за да възстанови напълно всички свои характеристики. Това е така, защото човешката дейност я затруднява да върши работата си в пълен капацитет. Ето защо, ако хората внезапно изчезнат, дърветата и всички природни елементи ще растат много по-бързо от очакваното.

Животните, които живеят в горите, също ще увеличат своя брой, тъй като ще имат изобилие от храна. Именно те от своя страна са ключов фактор за регенерация на унищожените гористи местности. Освен това дърветата, които се развиват на сянка, ще имат достатъчно време да намерят места, на които да пораснат. Тази процедура ще отнеме около 160 години.

2. Огромен брой сгради ще се срутят

Огромен брой сгради ще се срутят
© Depositphotos.com

Повечето покривни елементи, използвани в строителството са предвидени да издържат около 20-30 години. След това ще се появят течове и други проблеми, изискващи човешка намеса. В момента, в който покривът на една сграда започне да тече, е въпрос на време дървените елементи и стените да започнат да гният. Поради тази причина дървените конструкции ще си отидат първи.

Стъклените и металните сгради също биха започнали да се разпадат. Ето защо можеш да забравиш за всички тези супер високи и изискани небостъргачи. Единствените сгради, които вероятно биха оцелели, ако човечеството заспи за 1000 години, ще са тези, направени от камък.

3. Светлините на планетата ще изгаснат

Светлините на планетата ще изгаснат
© Depositphotos.com

Първият ден, след като хората изпаднат в хилядолетния си сън, повечето електроцентрали с изкопаеми горива ще спрат да функционират. Това ще доведе до мрак през нощта по целия свят. Само Таймс Скуеър и Лас вегас биха имали още няколко дни светлина. Цялата храна, която държим в хладилниците си, ще бъде нападната от хлебарки и мишки, които сега ще започнат да завземат нашия свят.

Освен това много системи на метрото, които изпомпват вода, ще започнат да функционират неправилно. Това ще наводни тунелите в рамките на 36 часа. В Аляска резервоарите за съхранение на нефт биха се напълнили докрай и не след дълго ще експлодират. Петролът ще започне да се разлива и галони от него ще се окажат в океана.

4. Повечето домашни животни ще изчезнат

Повечето домашни животни ще изчезнат
© Nancy Wong / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0, © Karunakanth / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Малките домашни кучета и овцете биха били едни от най-уязвимите животни. Дори да стоят на сигурно в сградите, в крайна сметка ще останат без храна и тогава ще бъдат принудени да излязат в несигурния свят. По-големите породи, като немски овчарки, хъскита и др., ще могат да се приспособят към дивата природа и да се защитят.

Котките вероятно ще успеят да се адаптират към новия си начин на живот. Те обаче ще трябва да станат малко по-корави, за да оцелеят. Кучетата, използвани за състезания или борби няма да имат никакъв проблем да оцелеят. Тяхната борбена и дива природа ще им помогне да доминират над по-слабите животни.

Продължи към следващата страница, където ще ти разкрием и останалите последствия, които биха настъпили на планетата, ако човечеството заспи за 1000 години

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Тест за освобождаване от стреса - реши ребусите за по-малко от 5 секунди

Тест за освобождаване от стреса – реши ребусите за по-малко от 5 секунди

18 снимки, които извискват незабавно обяснение какво се случва в тях

18 снимки, които изискват незабавно обяснение какво се случва в тях