in

ГотиноГотино

11 характеристики на Бурдж ал-Араб, които го правят уникален

Няколкодневен престой в Бурдж ал-Араб ще ти струва едно малко състояние, затова ние решихме да ти разкажем как би протекло преживяването ти в този земен рай

Когато британски журналист посещава Дубай за пресконференция, той отсяда в луксозния хотел Бурдж ал-Араб. В края на престоя си той осъзнава, че преживяването му не заслужава 5-звездна оценка – заслужава много повече. Той дава на хотела 7 звезди и другите рецензенти приемат оценката му. Интересното е, че от хотела се опитват да отрекат специалния рейтинг, но той остава и така Бурдж ал-Араб се превръща в единствения 7-звезден хотел в света.

Няколкодневен престой в Бурдж ал-Араб ще ти струва едно малко състояние, затова ние решихме да ти разкажем как би протекло преживяването ти в този земен рай

Прочети статията докрай и ще разбереш кой друг, освен свръхбогатите, може да отседне тук.

Виж още: 20 от най-луксозните неща в Дубай, които ще те накарат да въздъхнеш

1. Построен е на изкуствен остров

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Burj Al Arab (@burjalarab)

Построен е на изкуствен остров
© burjalarab / Instagram

Частен мост свързва острова със сушата и само гостите и служителите на хотела имат достъп до него. Сградата има 56 етажа и е висока над 300 м, което е повече от Айфеловата кула. 230 бетонни колони поддържат цялата конструкция, която се простира на 40 метра под морското равнище, за да поддържа изкуствения остров на повърхността. Формата на сградата наподобява корабно платно. Освен по естетически причини, това е така, за да не пречи сянката, която хотелът хвърля, на посетителите на плажа отдолу.

2. Трансферът до хотела се извършва или с кола, или с частен хеликоптер

Трансферът до хотела се извършва или с кола, или с частен хеликоптер
© BurjAlArab / Twitter, © burjalarab / Instagram

Бурдж ал-Араб ти осигурява 2 вида транспорт до хотела. Ако избереш това да се случи по земя, на летището ще те чака бял Ролс Ройс, управляван от личен шофьор. Всъщност това е единственият хотел в света със собствен автопарк на Ролс Ройс.

В случай, че предпочитал да прелетиш до твоето 7-звездно преживяване, можеш да го направиш с хеликоптер. Той ще те свали на специалната площадка, разположена на покрива на хотела.

3. Всичко е направено от злато и мрамор

Всичко е направено от злато и мрамор
© burjalarab / Instagram

Подът е стените на хотела са изработени от специален мрамор – същият, който Микеланджело използва, за да създаде своята статуя на Давид. Всичко вътре е направено или от 24-каратово злато, или е инкрустирано с него. Нищо не прави изключение – включително декорациите, мебелите, телевизорите, рамките на картините и огледалата са украсени със злато. Освен това в един от ресторантите се помещава най-големият кристален таван на Сваровски, който представлява Млечния път.

4. Апартаментите са огромни

Апартаментите са огромни
© OnlyForLuxury

Бурдж ал-Араб разполага с общо 202 апартамента, всеки на по 2 етажа. Някои от тях осигуряват панорамна гледка към острова и морето. Най-малкият апартамент е с размерите на къща с 4 спални и площ от 170 кв.м.

Някои апартаменти дори предлагат частни кина, 2 бара и огромни библиотеки. Докато огромният кралски апартамент заема цял етаж от сградата и се обслужва от собствени асансьори.

На следващата страница ще ти разкрием още от уникалните характеристики на Бурдж ал-Араб

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Гигантска летяща глава над парк в Токио

Гигантска летяща глава над парк в Токио

Топ 10 на най-великите империи в историята на света

Топ 10 на най-великите империи в историята на света