in

ГотиноГотино

11 характеристики на Бурдж ал-Араб, които го правят уникален

Няколкодневен престой в Бурдж ал-Араб ще ти струва едно малко състояние, затова ние решихме да ти разкажем как би протекло преживяването ти в този земен рай

5. Имаш личен иконом

Виж още: 17 невероятни неща, които са възможни само в Дубай

Имаш личен иконом
© BurjAlArab / Twitter

След като приключиш с чекирането, хотелът ти предоставя ексклузивен иконом. Той те отвежда до апартамента и ти показва удобствата. Ако искаш, икономът може да разопакова багажа ти, когато се нанасяш и да го събере отново, когато си тръгваш.

Съотношението между персонала и гостите на хотела е 6:1, така че никога няма да останеш без 7-звездно обслужване. Има специален иконом, който да ти даде слънчеви очила, иконом, който да напръска гърба ти на плажа, за да не изгориш и такъв, който да ти направи отпускаща вана с много пяна и ароматни свещи. Има иконом за домашни любимци, който да се грижи за твоя космат приятел, докато се наслаждаваш на басейна или спа центъра.

6. Интериорите са богати и красиви

Интериорите са богати и красиви
© Stanislav71/ shutterstock.com
Интериорите са богати и красиви
© M101Studio/ shutterstock.com

Описанието на апартаментите като “пищни” и “открупани” би било подценяване. Интериорът е вдъхновен от културата на Дубай и носи нейния колорит. Над коридора виси златен полилей, а леглата са, разбира се, огромни и покрити с чаршафи от най-качествен египетски памук. Всичко това е придружено от изработени по поръчка килими от Южна Африка и Индия и местно гравирани дървени врати.

Банята е украсена с красиви мозайки и картини, има дъждовен душ и огромно джакузи, което може да побере цялото семейство. Има също специална зала за хранене и обособен офис, ако трябва да работиш – разбира се, оборудван най-добрите компютри и позлатен iPad.

7. Апартаментите са снабдени с последен модел технологии

Апартаментите са снабдени с последен модел технологии
© Ben Morris / YouTube

Тук магията се случва с едно натискане на бутона. Леглото се завърта в предпочитаната от теб позиция и може да използваш дистанционното, за да видиш скритите в стените телевизионни екрани. Вратите също се контролират с дистанционно, както и завесите. Ако имаш нужда от иконом, има специален бутон и за това.

8. Никога не трябва да се тревожиш за почивката си

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Burj Al Arab (@burjalarab)

Никога не трябва да се тревожиш за почивката си
© burjalarab / Instagram

Наред с всичко останало, удобствата на Бурдж ал-Араб включват множество басейни (както вътрешни, така и външни), 9 ресторанта и барове, аквапарк, спа център с гледка към океана и частен плаж за гостите на хотела. Може също така да поръчаш романтична вечеря край басейна за двама. Персоналът ще се погрижи за плаващите свещи и розови листенца, които да дадат на теб и твоята половинка подходящата атмосфера.

Продължи към следващата страница, за да видиш какво още предлага Бурдж ал-Араб – един от най-добрите хотели в света

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Гигантска летяща глава над парк в Токио

Гигантска летяща глава над парк в Токио

Топ 10 на най-великите империи в историята на света

Топ 10 на най-великите империи в историята на света