in

Да си губиш времето е полезно, твърдят проучвания

Открихме някои интересни научни изследвания, които доказват, че да си губиш времето може да се окаже полезно за теб и твоята продуктивност

Предпазва от бърнаут

Виж още: 9 всекидневни навици, които имат най-щастливите хора, които познаваш

Предпазва от бърнаут
© Secret Window / Columbia Pictures

Ако не можеш да се отърсиш от работата си, дори през свободното си време, това неизбежно ще доведе до бърнаут с течение на времето. От друга страна, дейности, които ти доставят удоволствие и нямат нищо общо с професионалните ти ангажименти, ще решат този проблем и ще ти помогнат да се чувстваш по-спокойно, според проведено проучване. След това можеш да вършиш работата си още по-добре и с по-голямо удоволствие.

Помага на мозъкът ти да си почине

Помага на мозъкът ти да си почине
© bellahadid / Instagram

Почивката има много ползотворен ефект върху когнитивните способнности на мозъка, показват проучванията. Когато отделиш малко време за почивка, това ти дава възможност да обмислиш дйствията си и след това да функционираш по-ефективно. Увери се, че винаги отделяш достатъчно време за дейности, които ти помагат да си починеш. Твоят мозък наистина има нужда от това и не винаги е лошо “да си губиш времето” и просто да се отпуснеш.

Припомня ти големите цели в живота

Припомня ти големите цели в живота
© cristiano / Instagram

Когато си винаги зает, дори нямаш време да спреш замалко и да обмислиш живота си. Да разбреш какво всъщност искаш да постигнеш. Но, както установява проведено изследване, наличието на свободно време, което можеш да използваш, за да правиш нещата, които наистина харесваш, а не само тези, които трябва да правиш, ще повиши мотивацията ти. Това ще ти помогне да мислиш повече за големите цели в живота.

А на теб какво ти помага да освободиш съзнанието си от професионалните ангажименти и да се радваш на живота? Разкажи ни в коментарите

Сподели статията във Facebook и покажи на всички, защо “да си губиш времето” е всъщност нещо полезно

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
20+ случая, в които сякаш гравитацията не работи

20+ случая, в които сякаш гравитацията не работи

22 звезди, които забравиха да остареят

22 звезди, които забравиха да остареят