in

ГотиноГотино НевероятноНевероятно СладкоСладко СмяхСмях ПолезноПолезно

10+ идеи за по-екологичен живот, който да започнеш от днес

Време е всички ние да започнем да мислим за това на каква планета ще живеят следващите поколения. Ако си готов за промяна, ние ще ти помогнем с идеи как да започнеш да водиш по-екологичен живот

10+ идеи за по-екологичен живот, който да започнеш от днес
© Unsplash

Днес хората произвеждат повече отпадъци откогато и да било в историята. Общо 8 милиона метрични тона пластмаса навлиза в океаните всяка година. Има хора, които вярват в изменението на климата, и такива, които не вярват. Всички обаче трябва да признаем, че количеството отпадъци, които всеки от нас изхвърля всеки ден е зашеметяващо. Ако не предприемем спешни действия и не започнем да водим по-екологичен начин на живот, ще страдат бъдещите поколения.

Ако започнеш да живееш по-екологично, ти ще помогнеш не само на Земята, а и на самия себе си. Твоите деца, внуци и правнуци ще се радват на красивата планета, която днешното поколение трябва да се погрижи да запази.

Време е всички ние да започнем да мислим за това на каква планета ще живеят следващите поколения. Ако си готов за промяна, ние ще ти помогнем с идеи как да започнеш да водиш по-екологичен живот

Виж още: Какво причиняваме на Земята? 17 силни снимки, които ще те накарат да се замислиш

1. Забрави за найлоновите торби

Забрави за найлоновите торби
© BallHole

Преустанови използането на найлонови торби. Можеш лесно да ги замениш с чанта от рециклирани материали или просто мрежичка за пазар. Дори знаменитости като Ан Хатауей избират да не замърсяват земята с найлонови торби.

2. Планирай по-добре порциите

Планирай по-добре порциите
© Unsplash

Един от най-лесните начини да не прахосваш храна е да си направиш седмичен план за хранене. По този начин можеш да закупиш точното количество хранителни продукти, които са ти необходими, и никой от тях няма да отиде в кошчето.

3. Купувай сезонни плодове и зеленчуци

Купувай сезонни плодове и зеленчуци
© Unsplash

Купуването на сезонни плодове и зеленчуци е още една стъпка към по-екологичен живот. Това е стъпка към по-устойчива индустрия. Само си представи колко енергия и вода се губят за производството на ягоди през зимата или зеле през лятото.

4. Преориентирай се към устойчива мода. Подкрепяй брандовете, които мислят за околната среда

Преориентирай се към устойчива мода. Подкрепяй брандовете, които мислят за околната среда
© BallHole

Светът на модата също постепенно се насочва към устойчиво развитие. Избирай тези брандове, които имат зелени инициативи и позитивно отношение към планетата. Преходът към устойчива мода има ключово значение за екологията и спестява огромни количества производствено замърсяване.

5. Използвай по-малко хартия

Използвай по-малко хартия
© Unsplash

Записването на неща на лист хартия определено е нещо от миналия век. Защо да прахосваш хартия, когато всичко, което трябва да направиш е да намериш правилното приложение в телефона, таблета или устройството, което предпочиташ. Там можеш да организираш всичките си бележки и дори да настроиш уведомления, когато трябва да свършиш нещо.

На следващата страница ще ти разкрием още полезни идеи как да водиш по-екологичен живот и да дадеш своя принос за една по-зелена планета

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Дантелени боксерки за мъже набират популярност в Япония

Дантелени боксерки за мъже набират популярност в Япония