Има 5 етапи на любовта и само най-стабилните двойки преминават през етап 3
in

Има 5 етапи на любовта и само най-стабилните двойки преминават през етап 3

Всички двойки преминават през едни и същи етапи на любовта и един от тях е особено критичен

Експертите смятат, че всички връзки преминават през определени стадии и един от тях е доста критичен. В тази статия ще ти разкажем за основните етапи на любовта и за какво може да се наложи да се подготвиш.

Всички двойки преминават през едни и същи етапи на любовта и един от тях е особено критичен

Виж още: Какво иска в леглото партньорът ти според зодията

Етап 1: Нова любов

Етап 1: Нова любов
© The Notebook / Warner Bros

Срещаш някой специален човек и всичко е като в медения месец. Имаш пеперуди в стомаха всеки път, когато видиш новата лщбов, всяко докосване е електричество и всяка целувка е безкрайна. Гледаш телефона си на всеки няколко минути, за да видиш, да ли нямаш съобщение. Дълбоко в себе си знаеш, че изглеждаш глупаво, но не те е грижа. Е, това е, ти си в капана на любовта.

Запази в ума си начина, по който се чувстваш точно сега. По-късно може да се нуждаеш от този спомен, за да освежиш нещата.

Етап 2: Улегналост

Етап 2: Улегналост
© Mr. & Mrs. Smith / 20th Century Fox

Вече чувстваш, че става сериозно и започваш да мислиш за обвързване. Обикновено на този етап двамата започвате да живеете заедно и може спокойно да се каже, че сте “двойка” в истинския смисъл на думата. Е, тук може да осъзнаеш, че в реалния живот не всичко е усмивки и флиртове. Все още се опитвате да прекарвате колкото се може повече време заедно. Искате да споделяте всичките си мисли и чувства, винаги се питате, как е минал денят и искрено се интересувате от отговорите. Въпреки това рутината започва да измества по-ранните еуфорични чувства. Това е като да откриеш разликата между пътуването и имиграцията. Дестинацията е същата, но отговорностите са съвсем различни.

Не губете трепета помежду си. Посветете малко време само за вас двамата и излезте на разходка или отидете на кино. Запазете тази връзка, тя е много специална и много деликатна.

Етап 3: Рутината и разочарованието настъпват

Етап 3: Рутината и разочарованието настъпват
© La La Land / Lionsgate

Все още имаш същите чувства към твоята половинка, но нещо вече изглежда различно. Не чувстваш това вълнение, че прекарвате всяка минута заедно, както по-рано. Ежедневните отговорности, сметки, ангажименти в работата и домакински задължения пречат на романтиката. Понякога се чувстваш в капана на рутината и започваш да се питаш, дали това е правилният изобр. Това е и най-критичният от 5-те етапи на любовта. Ако успеете да преминете през него заедно, има голяма вероятност да останете заедно за цял живот.

Старайте се заедно да запазите искрата помежду си. Партньорът ти е все още същият човек, който предизвикваше пеперуди в стомаха ти. Опитвай се винаги да си припомняш чувствата от дните, когато току що сте се запознали. На този етап двойката често има и деца. Запомнете, че децата не са целия ви живот, отделяйте време за себе си.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
14 човека, които са прекалено умни, за да имат тежък живот

25 човека, които са прекалено умни, за да имат тежък живот

15 места, които трябва да посетиш поне веднъж в живота си

15 места, които трябва да посетиш поне веднъж в живота си