Има 5 етапи на любовта и само най-стабилните двойки преминават през етап 3
in

Има 5 етапи на любовта и само най-стабилните двойки преминават през етап 3

Всички двойки преминават през едни и същи етапи на любовта и един от тях е особено критичен

Експертите смятат, че всички връзки преминават през определени стадии и един от тях е доста критичен. В тази статия ще ти разкажем за основните етапи на любовта и за какво може да се наложи да се подготвиш.

Всички двойки преминават през едни и същи етапи на любовта и един от тях е особено критичен

Виж още: Какво иска в леглото партньорът ти според зодията

Етап 1: Нова любов

Етап 1: Нова любов
© The Notebook / Warner Bros

Срещаш някой специален човек и всичко е като в медения месец. Имаш пеперуди в стомаха всеки път, когато видиш новата лщбов, всяко докосване е електричество и всяка целувка е безкрайна. Гледаш телефона си на всеки няколко минути, за да видиш, да ли нямаш съобщение. Дълбоко в себе си знаеш, че изглеждаш глупаво, но не те е грижа. Е, това е, ти си в капана на любовта.

Запази в ума си начина, по който се чувстваш точно сега. По-късно може да се нуждаеш от този спомен, за да освежиш нещата.

Етап 2: Улегналост

Етап 2: Улегналост
© Mr. & Mrs. Smith / 20th Century Fox

Вече чувстваш, че става сериозно и започваш да мислиш за обвързване. Обикновено на този етап двамата започвате да живеете заедно и може спокойно да се каже, че сте „двойка“ в истинския смисъл на думата. Е, тук може да осъзнаеш, че в реалния живот не всичко е усмивки и флиртове. Все още се опитвате да прекарвате колкото се може повече време заедно. Искате да споделяте всичките си мисли и чувства, винаги се питате, как е минал денят и искрено се интересувате от отговорите. Въпреки това рутината започва да измества по-ранните еуфорични чувства. Това е като да откриеш разликата между пътуването и имиграцията. Дестинацията е същата, но отговорностите са съвсем различни.

Не губете трепета помежду си. Посветете малко време само за вас двамата и излезте на разходка или отидете на кино. Запазете тази връзка, тя е много специална и много деликатна.

Етап 3: Рутината и разочарованието настъпват

Етап 3: Рутината и разочарованието настъпват
© La La Land / Lionsgate

Все още имаш същите чувства към твоята половинка, но нещо вече изглежда различно. Не чувстваш това вълнение, че прекарвате всяка минута заедно, както по-рано. Ежедневните отговорности, сметки, ангажименти в работата и домакински задължения пречат на романтиката. Понякога се чувстваш в капана на рутината и започваш да се питаш, дали това е правилният изобр. Това е и най-критичният от 5-те етапи на любовта. Ако успеете да преминете през него заедно, има голяма вероятност да останете заедно за цял живот.

Старайте се заедно да запазите искрата помежду си. Партньорът ти е все още същият човек, който предизвикваше пеперуди в стомаха ти. Опитвай се винаги да си припомняш чувствата от дните, когато току що сте се запознали. На този етап двойката често има и деца. Запомнете, че децата не са целия ви живот, отделяйте време за себе си.

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0

Comments

0 comments

14 човека, които са прекалено умни, за да имат тежък живот

25 човека, които са прекалено умни, за да имат тежък живот

15 места, които трябва да посетиш поне веднъж в живота си

15 места, които трябва да посетиш поне веднъж в живота си