10 фамилии, които управляват света и нашия живот
in

ГотиноГотино ЛюбовЛюбов НевероятноНевероятно СладкоСладко СмяхСмях ПолезноПолезно

10 фамилии, които управляват света и нашия живот

Ще ти разкажем за най-богатите и мощни фамилии, които управляват света и контролират живота на всеки от нас

Може би си чувал онази теория, според която почти всички пари на света се контролират от няколко фамилии. Някои от тях използват богатството си, за да си купуват всичко, което пожелаят, докато други предпочитат да живеят по-спокоен и тих живот. Но има нещо общо между всички тях – техният социален статус и позициите им в обществото, обгърнати в множество мистерии. Според някои хора това са най-влиятелните фамилии, които управляват света.

Решихме да ти разкажем за най-богатите и мощни фамилии, които управляват света и контролират живота на всеки от нас

Виж още: 10 странни митове, които са всъщност истина

1. Рокфелер

Рокфелер
© Ariana Rockefeller / Instagram

Носят се легенди за парите, с които семейство Рокфелер разполаг. Те са една от най-влиятелните фамилии, които управляват света. Никой не знае реалния размер на тяхното богатство, но според някои източници то се оценява между 1 и 3 трилиона долара. Семейството добива популярност благодарение на Джон Рокфелер – първият милионер в света. В края на XIX век кланът Рокфелер контролира 90% от целия петролен пазар в САЩ. Почти всички съвременни нефтени компании в САЩ водят началото си от Рокфелер.

Двете световни войни правят семейството още по-силно и влиятелно. Те инвестират както в Германия, така и в Съюзническите сили. Днес, освен банки и петрол, Рокфелер се занимават и с благотворителност, инвестират и в криптовалути.

Според конспиративните теории, Рокфелер не само са от тези фамилии, които управляват света, а дори председателстват тайното световно правителство и следват идеята за „Златния милиард„.

2. Морган

Морган
© East News / SIPA PRESS

Множество политически теории твърдят, че семейство Морган определя политическия курс на САЩ и контролира всички банки в света.

Първият човек от клана Морган е Джон Пиърпонт Морган. Той първоначално работи в банката на баща си в Лондон, а по-късно се мести в Ню Йорк, където дава началото на първата финансова империя в САЩ. По време на Гражданската войска, той продава оръжие и едва не е осъден за това по-късно. През 1907 г. Джон Пиърпонт Морган успява да спре разпадането на банковата система.

Дори и днес семейство Морган е един от най-влиятелните играчи в банковата сфера. Техните банки имат клонове не само в САЩ, но и в Европа. Някои членове на семейството имат контрол върху General Motors и General Electric

3. Саудитското кралско семейство

Саудитското кралско семейство
© Saud Bin Salman Bin Abdulaziz / Instagram

Саудитското кралско семейство е династия, която управлява Саудитска Арабия от 1932 г. насам. Глава на фамилията е крал Салман ибн Абдулазиз ал Сауд, а броят на нейните членове е около 25000.

Главата на Саудитската кралска фамилия притежава абсолютната власт в държавата, а членовете на семейството заемат важни политически и военни постове. Те могат да имат всяка работа, която пожелаят в държавата. Освен това саудитската династия контролира около 20% от световните резерви на нефт.

4. Ротшилд

Ротшилд
© East News / SIPA PRESS

Ротшилд са били едно от най-богатите семейства в света по времето на Наполеон. Династията води началото си от Майер Ротшилд. В Германия той изгражда гигантски банков бизнес и създава своя собствена финансова империя. Когато умира, Майер Ротшилд оставя на наследниците си напътствия за това как да контролират империята и те следват тези правила вече повече от 200 години.

Около семейство Ротшилд витаят множество слухове. Някои от тях казват, че фамилията контролира всички финансови институции в света. Други смятат, че Ротшилд спонсорират и насърчават повечето от войните, които се водят.

Богатството на Ротшилд се оценява на около 2 трилиона долара. Те правят инвестиции, контролират търговията и банковото дело, притежават нефтени и газови компании, а също така и някои лозя за вино.

5. Барух

Барух
© Wikimedia Commons

Семейство Барух разполага с по-малко пари от Ротшилд и Рокфелер, но определено имат по-голямо влияние. Бърнард Барух, човекът, дал началото на този клан, е бил съветник на 5 американски президенти и близък приятел на сър Уинстън Чърчил. Той е човекът, въвел термина „студена война“ и ръководил работата по изобретяването на атомната бомба. Някой хора смятат, че Бърнард Барух е основателят на световното правителство.

Информацията за наследниците на империята Барух е твърде оскъдна. Знае се, че Бърнард Барух има две дъщери и един син. Синът му, Бърнард Барух младши, умира през 90-те години на миналия век. Няма информация за внуците и някои хора вярват, че те умишлено са скрити от обществото и че все още контролират правителството на САЩ.

Коментари

Напиши коментар
 1. Много интересна статия с любопитни факти за някои от най-влиятелните хора на света. Изчетох я на един дъх.

 2. Поздравления и от мен! Страхотна статия за най-влиятелните фамилии на света. Искаме още такива материали!

 3. Тези цифри, които сте дали за богатството на Родшилдови и Рокфелерови са направо смешни. Само Родшилдови контролират богатство от над 500 трилиона. Рокфелерови не падат по-долу. И разкарайте онези камилари от С. А. от списъка. Това, че формално се водят собственици на петролните кладенци, не значи, че са техни. Евреите никога няма да допуснат араби на масата на господарите на света!!!

 4. Само да те питам ти знаеш ли колко милиарда са 500 трилиона? И не прекаляваш ли малко с цифрите

  • Sus sigyrnost ne prekaliava, samo nedvijimoto im imyshtestvo sa mnogo hiliadi ot nai-golemite i skupi zgradi a tam 1m2 e okolo 200 000 dolara, zashtoto v San Francisko 1 skyer fit i 20 000 dolara – poniakoga cifrite sa striaskashi no e realno.

 5. Само едно искам да кажа, Господ да помага на тях и на нас! Живи и здрави
  всички, и от Бога благословени за по добър живот, телесен и духовен. Благодаря ви!

  • Тоя вирус, да не мислите, че съм го пуснала аз!?
   Точно тия болни мозъци са в дъното на всичко. Извратеняци!

 6. Ами да управляват, като имат акъл за това! Пропуснат е интересният факт, че благодарение на Ротшилд е прекратена търговията на роби от Великобритания.

 7. Не прекалява м/у 300 и 500 трилиона. Със точност никой не знае,дори и фамилиите,защото за да се изчисли такова състояние ще са необходими десетина счетоводителя от най – високо ниво и най- малко една седмица време.И когато приключат стойността на финансите ще бъде с една седмица назад.Трудно е но е така…

 8. Не не вярвам това за 10 най влиятелни фамилии защото човек колкото има искаш още да имаш

 9. Само да вметна че корените на саудитското кралско семейство са еврейски 8 8ако не знаете

 10. Бих казал ,че фамилията Ротшилд са най могъщата империя в света

 11. Да това е само 1 % от истината за тези хора.Първо богатството каето имат е в пъти повече,второ-те притежават 70-80 %от бизнеса по света ,къде чрез офшорни фирчи ,къде чрез дялове и процентно,но имат ръка и пипала навсякъде.Говорим за химически,фармацефтични ,металургични,хранителни,петролни,финансови компании и злато и диаманти.И не на последно място,освен ,че са замесени в почти всяко военно събитие,те контролират и плавителства по почти целия свят.Това ги прави вай-лошите хора на света.

 12. Впечатляваща статия, най-вероятно има нещо такова, но не е за лошо. Прочитайки внимателно повечето са тръгнали от най-ниско ниво и не са забравили от къде да тръгнали , та ако се събират едва ли е да навредят на останалите хора , все пак са от най-големите филантропия.

  • Наистина ли мислиш така ? Това са най-отвратителните изчадия на човечеството откакто се е проявило като такова ! Точно тия гадове развиват расистки теории и измислят директни способи за съкращаване човешката популация – както се унищожават хлебарки и плъхове ! Не само теории , а направо действат – най-известният в последно време е Бил Гейтс – 7 братовчед на Рокфелерите . И е забележително – всичките тия са евреи .

 13. Мога да ви кажа едно нещо че всички световни проблеми се създават от богатите.Те имат ресурсите да го направят и това е най големия проблем за нашата планета земя.Сами виждате че всичко се унищожава и замърсява,тези хора в даден момент получават сериозни и нелечими психични проблеми,като се мислят за безсмъртни. Ще го обобщя така – богатите са проказата за планетата земя и човечеството.

 14. Според Ротшилд,не е важно толкова колко пари притежаваш,а колко пари контролираш и управляваш.Евреите контролират 3/4 от световнита финанси.

Напиши коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
26 ситуации, дело на хора с фалшиви дипломи за инженери

26 ситуации, дело на хора с фалшиви дипломи за инженери

20 мъже, които знаят как да разсмеят жена си

20 мъже, които знаят как да разсмеят жена си