10 фамилии, които управляват света и нашия живот
in

ГотиноГотино ЛюбовЛюбов НевероятноНевероятно СладкоСладко ПолезноПолезно СмяхСмях

10 фамилии, които управляват света и нашия живот

Ще ти разкажем за най-богатите и мощни фамилии, които управляват света и контролират живота на всеки от нас

Може би си чувал онази теория, според която почти всички пари на света се контролират от няколко фамилии. Някои от тях използват богатството си, за да си купуват всичко, което пожелаят, докато други предпочитат да живеят по-спокоен и тих живот. Но има нещо общо между всички тях – техният социален статус и позициите им в обществото, обгърнати в множество мистерии. Според някои хора това са най-влиятелните фамилии, които управляват света.

Решихме да ти разкажем за най-богатите и мощни фамилии, които управляват света и контролират живота на всеки от нас

Виж още: 10 странни митове, които са всъщност истина

1. Рокфелер

Рокфелер
© Ariana Rockefeller / Instagram

Носят се легенди за парите, с които семейство Рокфелер разполаг. Те са една от най-влиятелните фамилии, които управляват света. Никой не знае реалния размер на тяхното богатство, но според някои източници то се оценява между 1 и 3 трилиона долара. Семейството добива популярност благодарение на Джон Рокфелер – първият милионер в света. В края на XIX век кланът Рокфелер контролира 90% от целия петролен пазар в САЩ. Почти всички съвременни нефтени компании в САЩ водят началото си от Рокфелер.

Двете световни войни правят семейството още по-силно и влиятелно. Те инвестират както в Германия, така и в Съюзническите сили. Днес, освен банки и петрол, Рокфелер се занимават и с благотворителност, инвестират и в криптовалути.

Според конспиративните теории, Рокфелер не само са от тези фамилии, които управляват света, а дори председателстват тайното световно правителство и следват идеята за “Златния милиард“.

2. Морган

Морган
© East News / SIPA PRESS

Множество политически теории твърдят, че семейство Морган определя политическия курс на САЩ и контролира всички банки в света.

Първият човек от клана Морган е Джон Пиърпонт Морган. Той първоначално работи в банката на баща си в Лондон, а по-късно се мести в Ню Йорк, където дава началото на първата финансова империя в САЩ. По време на Гражданската войска, той продава оръжие и едва не е осъден за това по-късно. През 1907 г. Джон Пиърпонт Морган успява да спре разпадането на банковата система.

Дори и днес семейство Морган е един от най-влиятелните играчи в банковата сфера. Техните банки имат клонове не само в САЩ, но и в Европа. Някои членове на семейството имат контрол върху General Motors и General Electric

3. Саудитското кралско семейство

Саудитското кралско семейство
© Saud Bin Salman Bin Abdulaziz / Instagram

Саудитското кралско семейство е династия, която управлява Саудитска Арабия от 1932 г. насам. Глава на фамилията е крал Салман ибн Абдулазиз ал Сауд, а броят на нейните членове е около 25000.

Главата на Саудитската кралска фамилия притежава абсолютната власт в държавата, а членовете на семейството заемат важни политически и военни постове. Те могат да имат всяка работа, която пожелаят в държавата. Освен това саудитската династия контролира около 20% от световните резерви на нефт.

4. Ротшилд

Ротшилд
© East News / SIPA PRESS

Ротшилд са били едно от най-богатите семейства в света по времето на Наполеон. Династията води началото си от Майер Ротшилд. В Германия той изгражда гигантски банков бизнес и създава своя собствена финансова империя. Когато умира, Майер Ротшилд оставя на наследниците си напътствия за това как да контролират империята и те следват тези правила вече повече от 200 години.

Около семейство Ротшилд витаят множество слухове. Някои от тях казват, че фамилията контролира всички финансови институции в света. Други смятат, че Ротшилд спонсорират и насърчават повечето от войните, които се водят.

Богатството на Ротшилд се оценява на около 2 трилиона долара. Те правят инвестиции, контролират търговията и банковото дело, притежават нефтени и газови компании, а също така и някои лозя за вино.

5. Барух

Барух
© Wikimedia Commons

Семейство Барух разполага с по-малко пари от Ротшилд и Рокфелер, но определено имат по-голямо влияние. Бърнард Барух, човекът, дал началото на този клан, е бил съветник на 5 американски президенти и близък приятел на сър Уинстън Чърчил. Той е човекът, въвел термина “студена война” и ръководил работата по изобретяването на атомната бомба. Някой хора смятат, че Бърнард Барух е основателят на световното правителство.

Информацията за наследниците на империята Барух е твърде оскъдна. Знае се, че Бърнард Барух има две дъщери и един син. Синът му, Бърнард Барух младши, умира през 90-те години на миналия век. Няма информация за внуците и някои хора вярват, че те умишлено са скрити от обществото и че все още контролират правителството на САЩ.

Коментари

Напиши коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
26 ситуации, дело на хора с фалшиви дипломи за инженери

26 ситуации, дело на хора с фалшиви дипломи за инженери

20 мъже, които знаят как да разсмеят жена си

20 мъже, които знаят как да разсмеят жена си