10 фамилии, които управляват света и нашия живот
in

ГотиноГотино ЛюбовЛюбов НевероятноНевероятно СладкоСладко ПолезноПолезно СмяхСмях

10 фамилии, които управляват света и нашия живот

Ще ти разкажем за най-богатите и мощни фамилии, които управляват света и контролират живота на всеки от нас

6. Уолтън

Виж още: 10 мистериозни археологически открития, за които все още няма обяснение

Уолтън
© Wikimedia Commons

През 1962 г. Сам Уолтън открива веригата магазини Walmart. Така той се превръща в един от най-богатите хора в света. С течение на времето Walmart се превръща в най-голямата верига магазини в САЩ.

След смъртта на Сам Уолтън, компанията се управлява от неговата съпруга и четирите им деца. Освен супермаркетите, семейство Уолтън контролира Arvest Bank и притежава голяма колекция от произведения на изкуството. Те имат и свой благотворителен фонд.

7. Династия Уиндзор

Династия Уиндзор
© Avalon.red / REPORTER

Династията Уиндзор е кралското семейство на Великобритания. Настоящият глава на фамилията е кралица Елизабет II. Тя е глава на църквата и главнокомандващ на военните сили на страната.

Освен на Великобритания, кралица Елизабет II е управляващият монарх на 15 независими държави. Всеки политик би завидял на рейтинга на кралицата и в това няма нищо учудващо. Всички членове на кралското семейство живеят скромно, служат в армията и се занимават с благотворителност.

8. Мърдок

Мърдок
© East News / SIPA PRESS

Семейство Мърдок започва да изгражда своята империя в Австралия. Кийт Мърдок бил политически журналист в един от вестниците в Мелбърн. Той се издига до позицията на редактор и увеличава продажбите на вестника, а по-късно става и изпълнителен директор.

Неговият син Рупърт Мърдок също е жърналист. След като установяват контрол върху всички водещи медии в Австралия, семейство Мърдок създават News Corporation. Днес те притежават 20th Century Fox, Fox News, Myspace и Dow Jones. News Corporation са съдени за подслушване на телефона на кралското семейство на Великобритания и редица знаменитости, също така за подкуп на полицията и специалните частни.

Рупърт Мърдок е много популярна личност в поп културата. Той става прототип на злодеите във филма “Винаги ще има утре” и сериала “Наследници”, освен това името му се споменава в сериалите “Теория на големия взрив” и “Семейство Симпсън”.

9. Опенхаймер

Опенхаймер
© East News / SIPA PRESS

Семейство Опенхаймер притежава повечето от златните резерви в света. Първият човек от клана, Ърнест Опенхаймер, е роден във Фридберг, Германия. Той започва да работи на 17-годишна възраст в Dunkelsbuhler & Company в Лондон. Представянето му впечатлява неговия работодател и той го изпраща в Кимбърли, Южна Африка, където става кмет на града, а след това и ръководител на една от диамантените компании. Скоро той монополизира световния пазар на диаманти.

Днес диамантената империя се управлява от внука на Ърнест Ники Опенхаймер. Семейството добива и продава не само диаманти, но и злато, желязо, платина и индустриални минерали.

10. Прицкер

Прицкер
© East News / SIPA PRESS

Прицер са семейство еврейски имигранти от Киев, които се местят в Чикаго през 1881 г. Те притежават туристическата корпорацията Hayat, която е собственик на 777 хотела в 54 страни по света.

Семейство Прицер връчват награда за архитектура на тяхното име и продължават да живеят в Чикаго, където откриват и свое училище архитектурно училище. Това е семейството, което определя начина, по който изглежда Чикаго.

Вярваш ли в теорията, че има няколко изключително богати и влиятелни фамилии, които управляват света? Мислиш ли, че наистина има тайно световно правителство, определящо начина, по който се развива светът? Кажи ни твоето мнение в коментарите

Сподели статията във Facebook и покажи на всички тези 10 фамилии, които управляват света и нашия живот

Коментари

Напиши коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
26 ситуации, дело на хора с фалшиви дипломи за инженери

26 ситуации, дело на хора с фалшиви дипломи за инженери

20 мъже, които знаят как да разсмеят жена си

20 мъже, които знаят как да разсмеят жена си