in ,

СмяхСмях ПолезноПолезно

18 досадни филмови клишета, които смущават кино феновете

Сигурни сме, че някъде има списък с досадни филмови клишета, до който всеки режисьор се допитва при тотална липса на идеи

10. Обикновената семейна вечеря, включваща 100 ястия, от които никой не яде. Възрастните разговарят помежду си, а децата мръщят нос пред храната. Кучетата, ако има такива, са единствените, които искат да опитат от храната.

Виж още: 60 снимки зад кадър на твоите любими филми. Вече няма да гледаш по същия начин на тях

18 досадни филмови клишета, които смущават кино феновете
© The Help / Amblin Entertainment © Дурак / M-appeal

11. Едно от най често срещаните филмови клишета – завивката след всяка любовн сцена подозрително приема една специфична форма, покривайки тялото на жената и бедрата на мъжа. Да, разбираме какво се опитват да прикрият, но в реалния живот това просто не се случва така.

12. Тоалетната е едно от местата, където със сигурност ще се случи драматичен обрат в живота на персонажа. Може би затова толкова рядко ходят там – просто се страхуват. Дори след сън не бързат да влязат в тоалетната. И ако действието се развива в тъмна гора, а някой от персонажите се отдалечи от групата, то със сигурност можеш да очакваш проблеми.

18 досадни филмови клишета, които смущават кино феновете
© Filth / Magnet Releaising © The Aviator / Miramax

13. Мъжете преследват жените с маниакална упоритост. В крайна сметка тя се отказва да се дърпа и романтиката започва. В действителност дамата вероятно би се обадила на полицията.

14. Снайперистите във филмите винаги се издават с лазерните мерници, които насочват към целта си и не бързат да натиснат спусъка. Сякаш никой няма да забележи ярката червена точка върху човека.

15. Как изглежда обикновената делнична закуска във филмите? Никой не бърза, има време да се приготви тонове храна и семейството да води дълги разговори помежду си. Не знаем как успяват да го направят. Обикновено хората имат време да вземат душ, да направят едно кафе и евентуално да хапнат нещо набързо.

18 досадни филмови клишета, които смущават кино феновете
© The Hundred-Foot Journey / Amblin Entertainment © Breakfast at Tiffany’s / Paramount pictures

16. Ако някой гони жена във филм, тя винаги ще се спъне и ще падне. Не знаем каква е тази мания, но обикновено хората не падат толкова лесно. И когато това се случи, жената започва да пълзи с темпо на охлюв, вместо да се изправи и да побегне отново.

17. Няма значение каква е професията на персонажа и дали изобщо работи. Ако гледаме драматичен филм, домът на героя винаги изглежда като изваден от списание.

18 досадни филмови клишета, които смущават кино феновете
© Wonder Whee / Amazon © This Means War / 20th century studios

18. Момичетата лесно се влюбват в най-неприятните персонажи или глупавите мускулести мъже, които се държат зле с тях. В същото време добрите момчета, които правят всичко за тях, попадат в приятелската зона.

Сещаш ли се за други често срещани клишета фъв филмите, които те карат да въздъхнеш от досада, когато ги видиш за пореден път? Кажи ни в коментарите

Сподели статията във Facebook и покажи на всички тези популярни филмови клишета, от които киното сякаш не може да се отърве

Коментари

Напиши коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
21 зашеметяващи снимки, които ще те накарат да ахнеш

21 зашеметяващи снимки, които ще те накарат да ахнеш

Интересни факти за футбола

Интересни факти за футбола