in ,

ГотиноГотино ЛюбовЛюбов НевероятноНевероятно СладкоСладко ПолезноПолезно СмяхСмях

10 популярни градове, които могат да бъдат опасни за туристите

Ще ти разкрием някои изненадващи факти за някои от най-посещаваните и популярни градове, които могат да бъдат опасни за туристите

Навсякъде може да ти се случи да ти откраднат портфейла или пък да получиш неприятно хранително натрявяне. Има обаче някои популярни градове, които могат да бъдат опасни за туристите и трябва да имаш едно на ум, когато ги посещаваш.

Ще ти разкрием някои изненадващи факти за някои от най-посещаваните и популярни градове, които могат да бъдат опасни за туристите

Виж още: Топ 20 на най-големите градове в света

1. Барселона, Испания


Барселона е един от най-красивите и посещавани от туристи градове в Европа. Той обаче е известен също така и като столица на джебчиите. Тук има хиляди от тях и са наистина сръчни. След Барселона в класацията са Рим, Прага и Париж.

Повечето кражби стават на главната улица “Ла Румбла”. Всъщност обаче могат да откраднат нещата ти и на плажа, в градския транспорт и дори в хотелската стая. Бъди внимателен.

2. Кайро, Египет

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Daily Hype (@dailyhypeafrica)


Кайро е легендарен град и е в силен контраст с известните египетски курорти по отношения на почивката.

Първо – това е един от най-опасните градове в света за жените.

Второ – политическата ситуация е опасна и често има конфликти.

И накрая – вероятно стотици хора ще се опитат да те измамят, където и да отидеш. Най-популярният пример е, че качването на камила струва 5 долара, но слизането от нея – 50.

3. Патая, Тайланд


Яденето навън може да бъде игра на руска рулетка в Тайланд. Никога не знаеш, кога можеш да получиш хранително натравяне.

Това се случва най-често в Патая, много мръсен, но все пак популярен сред туристите град. Причина за натравянията обикновено са морските дарове, но могат да бъдат също месото и дори салатите.

Местните ядат всичко с много подправки, които убиват всички опасни бактерии. Туристите обаче обикновено ги отбягват. В резултат на това често се получават хранителни натравяния. За да си в безопасност в тази част на света, храни се като местните.

4. Йоханесбург, Южна Африка


Южна Африка е страна със зашеметяваща природа, място, където се срещат два океана. И тук обаче си имат своите проблеми. До не толкова отдавна в страната властва апартейда. Това е времето, когато бялото население дискриминира чернокожите.

Сега е обратното – белите хора са тормозени, особено в Йоханесбург. Ако си с по-светъл цвят на кожата, по-добре пътувай с кола или такси. Не забравяй също така, че трябва да използваш такси специално за бели хора.

Ако решиш да ходиш пеша, в най-добрия случай хората ще те зяпат по улиците. Тук много малко хора се придвижват така. Разгледай снимки от Йоханесбург и ще забележиш, че обикновено улиците са празни.

На следващата страница ще ти разкажем за още популярни градове, които могат да бъдат опасни за туристите

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Познай лицата на кои известни личности са скрити в тези снимки

Познай лицата на кои известни личности са скрити в тези снимки

Настръхнала кожа - на какво се дължи и как да се справиш с нея

Настръхнала кожа – на какво се дължи и как да се справиш с нея