in

9 сутрешни хакове за плосък корем

Предлагаме ти ефективен метод да се справиш с излишните мазнини, следвайки няколко прости хакове за плосък корем, с които да започваш деня си

Излишните мазнини в областта на корема са нещо, кеото притеснява много хора. Дори в здравословно отношение не е толкова важно колко точно тежиш, а колко коремни мазнини имаш. Те могат да доведат до много сериозни състояние като диабет, инфаркт депресия и др. Разбери как да се справиш, променяйки сутрешната си рутина с няколко прости хакове за плосък корем.

Предлагаме ти ефективен метод да се справиш с излишните мазнини, следвайки няколко прости хакове за плосък корем, с които да започваш деня си

Виж още: 14 лесни рецепти за здравословна закуска, които трябва да знаеш

1. Не бързай прекалено

Не бързай прекалено
© Shutterstock.com

Когато сутрин бързаш да не закъснееш за работа или училище, може да почувстваш силен стрес. Хормонът кортизол, който е отговорен за този процес в организма, ще се увеличи. Както показват изследванията, това ще доведе до увеличаване на теглото в средния сегмент на тялото. Затова се опитай да преминеш през сутрешната си рутина по-спокойно.

2. Прави мини тренировки

Прави мини тренировки
© Shutterstock.com

Физическите упражнения действително са един от най-добрите начини за отслабване. Ако те са първото нещо, което правиш сутрин, могат да бъдат чудесен източник на енергия. Освен това добавянето на няколко тренировки за устойчивост може да ти помогне да намалиш коремните мазнини.

3. Приемай протеин и фибри за закуска

Приемай протеин и фибри за закуска
© pixabay.com

Проучванията показават, че приемането на повече протеин води до по-малко мазнини в корема. Включи към менюто си чисто месо, риба, яйца и боб. Освен това, друго проучване показва, че увеличаването на приема на фибри също има положителен ефект върху изгарянето на коремните мазнини. Ленени семена, броколи, авокадо и др. Това са храни, които са чудесен източник на фибри.

4. Пий вода вместо сок

Пий вода вместо сок
© pixabay.com

Сокът към закуската сутрин е често срещан, но всъщност нездравословен навик. Соковете са пълни с течна фруктоза и ежедневната им консумация може да доведе до натрупване на коремни мазнини. Всъщност проучванията показват, че сладките напитки водят до увеличаване на мазнините в черния дроб. Ето защо е много по-полезно да приемаш чиста вода вместо различни видове сокове.

5. Пий зелен чай

Пий зелен чай
© Unsplash.com, © Shutterstock.com

Въпреки че започването на деня с чаша хубаво кафе може да изглежда като неразделна част от сутрешната рутина, замяната му със зелен чай е една добра идея. Той съдържа както кофеин, така и андиоксидантът епигалокатехин галат (EGCG). Изследванията показват, че EGCG може да бъде наистина полезен, ако искаш да изгориш мазнините в областта на корема.

Продължи към следващата страница, където ще ти покажем и останалите хакове за плосък корем

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Тест за възприемчивост - можеш ли да видиш какво не е наред?

Тест за възприемчивост – можеш ли да видиш какво не е наред?

Фотограф заснема двойка спящи пчели, сгушили се удобно в цвете

Фотограф заснема двойка спящи пчели, сгушили се удобно в цвете