in

Хората, които закъсняват са по-успешни

Разбери защо според науката хората, които закъсняват са по-успешни и какво им помага да имат по-голям късмет в професионален план

Според учените хората, които винаги закъсняват, не го правят защото проявяват неуважение към теб. Психологически има два типа хора. Първият (тип А) е по-агресивен, самокритичен, конкурентен и чувствителен към времето. Вторият (тиб Б) има тенденция да закъснява, но е по-търпелив и с по-лек характер. В същото време хората, които закъсняват са по-успешни, защото притежават определен набор от личностни качества, които им помагат в живота.

Разбери защо според науката хората, които закъсняват са по-успешни и какво им помага да имат по-голям късмет в професионален план

Виж още: 20+ прости правила за щастлив живот от д-р Литвак

1. Те са по-креативни

Те са по-креативни
© badgalriri / instagram

Хората от тиб Б, които по-често закъсняват, обикновено проявяват по-развито въображение. Това е особено полезно за тях в творческите задачи. Те не се страхуват да нарушат правилата и да излязат извън установените граници. Склонни са да имат поглед над цялостната картина и да не се придържат към дребните детайли. Това е личностна черта, характерна за предпримачи и лидери, които по-често имат професионален упсех от останалите хора.

По време на работа те могат да загубят всякакво чувство за време и въпреки това да се представят на високо ниво и да постигнат наистина забележителни резултати.

2. Те са по-оптимистично настроени

Те са по-оптимистично настроени
© face to face/FaceToFace/REPORTER

Проучванията сочат, че хората, които закъсняват, обикновено са по-оптимистично настроени. Поради това си качество те имат по-големи шансове за успех в живота.

Психологът Мартин Селигман провежда проучване, което показва, че най-оптимистичните търговци продават с 88% повече от най-песимистичните. Като цяло оптимистичните хора продължават напред, дори да срещнат проблеми по пътя, защото винаги вярват, че има възможност за успех.

3. Те са многофункционални

Те са многофункционални
© MEGA/Mega Agency/East News

Ако имаш приятел, който винаги закъснява, това вероятно не е, защото е мързелив. Има хора, които се опитват да направят всичко наведнъж, което е предпоставка за успех. Тази многофункционалност обаче често води до загуба на представата за време.

Важно е това качество да се държи под контрол и да се опитваш да организираш деня си по начин, който е удобен за всички, без да караш останалите вечно да те чакат.

Продължи към следващата страница, където ще ти разкрием още причини, защо хората, които закъсняват са по-успешни

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
25 поразителни снимки от цял свят

25 поразителни снимки от цял свят

12 мистериозни явления, които учените не могат да обяснят

12 мистериозни явления, които учените не могат да обяснят