in

НевероятноНевероятно

Как изглежда идеалната жена в 11 страни по света

11 страни по света, които имат свои собствени и много характерни стандарти за красота и за това, как трябва да изглежда идеалната жена

От високи и слаби до дребни и пухкави, жените по света са красиви в най-разнообразни форми и размери. Ето защо не е чудно, че различните страни имат свои собствени стандарти за това, как изглежда идеалната жена.

11 страни по света, които имат свои собствени и много характерни стандарти за красота и за това, как трябва да изглежда идеалната жена

Виж още: Топ 10 на жените с най-красиви лица в света

1. Ирландия

Ирландия
© RusN / Getty Images

Типичната ирландска жена обикновено има гъсти вежди, светла кожа и тънки устни. Най-често срещаните черти са високо чело, зелени очи, много лунички и червена коса. Тъй като ирландците държат на естествената красота, те ценят високо тези характерни черти при жените.

2. Япония

Япония
© auctions.yahoo.co.jp

В повечето западни страни правите зъби са признак на перфектната усмивка, която е толкова важна са красивия външен вид. В Япония обаче нещата стоят по точно обратния начин. В тази страна младите жени често прибягват до стоматологични услуги, за да направят зъбите си да изглеждат криви и многопластови. Тази специфика, която японците наричат „яеба“, се смята за изключително сладка в страната на изгряващото слънце. Тя се приема като символ на естествената красота и младостта.

3. Иран

Иран
© Eric Lafforgue / Art in All of Us / Contributor / Getty Images

Има статистики, които сочат, че Иран е страната с най-висок процент на пластични операции на носа в целия свят. Това всъщност не е изненадващо, тъй като жените там не могат да показват много други части от тялото си. Ето защо те отделян много време за перфектния външен вид на лицето.

Ринопластиката е много скъпа процедура в Иран и ако жената може да си я позволи, това е признак на социален статус. Поради тази причина много ирански жени носат следоперационните превръзки дълго след като манипулацията е преминала, за да демонстрират, че имат възмоности. Някои дори носят фалшиви превръзки, преструвайки се, че са оперирали носа си.

4. Южна Корея

Южна Корея
© AlpsRabbit / Getty Images

Представата за идеалната жена в Южна Корея се определя от безупречно бялата кожа, заострен нос, малко лице и големи очи. Най-важна е формата на лицето – тя трябва да прилича на сърце, с тясна брадичка и да се разширява нагоре. За да постигнат този идеал за женска красота, много корейски жени харчат големи суми за пластични операции.

5. Франция

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hairy Armpits (@hairyarmpits) on


Френските жени винаги държат на естествената красота във всичките ѝ аспекти. Не носят почти никакъв грим, рядко използват парфюм и често са склонни да поддържат окосмените части на тялото си небръснати. Те вярват, че истинската красота на жената е в кожата ѝ, така че вместо грим, те използват повече и по-хубави кремове и лосиони, за да поддържат перфектния ѝ вид.

6. Таджикистан

Таджикистан
© BrightSide

В Таджикистан разрошените и сключени над носа вежди отдавна са стандарт за женска красота. Преди дори се е вярвало, че колкото по-близо са веждите една до друга, толкова по-близо ще стои и мъжът до жена си. Освен това те се смятат за символ на чистотата и невинноста при жените.

Въпреки, че в наши дни нещата се променят, в Таджикистан все още има много жени, които следват тази традиция. Някои дори се опитват да постигнат този стандарт за красота, използвайки гримове и пиейки характерни билки.

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0

Comments

0 comments

24 снимки на кучета и котки, които ще разтопят сърцето ти

24 снимки на кучета и котки, които ще разтопят сърцето ти

15+ снимки, уловили най-голямата грешка в живота на различни хора

15+ снимки, уловили най-голямата грешка в живота на различни хора