in

10 проницателни книги, които развиват мисленето

Събрахме за теб колекция от книги, които развиват мисленето и ще разширят кръгозора и възприятието ти за света

10 проницателни книги, които развиват мисленето

Това не са обикновените добри четива, с които да разпуснеш преди сън. Тези книги не само ще те хванат от самото начало, а няма да те пуснат дълго време, след като ги прочетеш. Те са за хората и променящите живота решения, които взимаме. Главните герои в тях се сблъскват с жестоката реалност, но не се отказват и продължават да се борят. След като прочетеш тези книги, които развиват мисленето, определено ще гледаш с други очи на лудия свят, в който живеем.

Събрахме за теб колекция от книги, които развиват мисленето и ще разширят кръгозора и възприятието ти за света

Виж още: 12 филми, които си заслужават да отделиш от времето си

1. “1984” от Джордж Оруел

"1984" от Джордж Оруел

“1984” може да бъде наречен един пророчески роман на Джордж Оруел, който е публикуван за първи път през 1949 г. Счита се за класика в жанра на антиутопичната фантастика. В “1984” за пръв път в художествената литература читателят се запознава с теорията за Големия брат и с представата за тоталитаризма. Книгата изцяло изпреварва своето време и повечто въпроси, разгледани в нея, стават все по-актуални в наши дни.

2. “451 градуса по Фаренхайт” от Рей Бредбъри

"451 градуса по Фаренхайт" от Рей Бредбъри

В този антиутопичен роман майсторът на научната фантастика Рей Бредбъри умело описва съвременното общество и една от основните му идеи – светът се движи от консуматорското мислене. Всички книги, които вдъхновяват читателя да мисли и да анализира своите житейски решения, трябва да бъдат забранени и изгорени. Звучи като лудост, нали? Авторът ни напомня, че най-лошото нещо в света е, когато хората загубят специалната връзка помежду си, когато се разделят с природата и интелектуалното наследство на човечеството.

3. “Процесът” от Франц Кафка

"Процесът" от Франц Кафка

Кафка завършва своя роман “Процесът” през 1915 г., но книгата е публикувана едва след смъртта му през 1925 г. Това е невероятна история за банковия служител Йозеф К., който е арестуван без видима причина. През цялото време той се бори срещу пълния абсурд на своето положение. Но ще открие ли Йозеф К. истината и в какво точно е обвинен?

4. “Сговор на глупци” от Джон Кенеди Тул

"Сговор на глупци" от Джон Кенеди Тул

Игнациус Дж. Райли е ексцентричен интелектуалец, необикновен чоек, мързелив и “дебел Дон Кихот”. Той пренебрегва модерността като цяло, тъй като му липсва “теологията и геометрията”. Той води своята собствена битка – “война на всички срещу всички”. Игнациус Дж. Райли е без съмнение уникален персонаж в целия жанр на сатиричната литература.

На следващата страница ще ти покажем още проницателни книги, които развиват мисленето

Коментари

Напиши коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Топ 15 на най-лоялните породи кучета

Топ 15 на най-лоялните породи кучета

За любовта няма възраст и тези трогателни снимки доказват това

За любовта няма възраст и тези трогателни снимки доказват това