in

Кой изкара най-много пари от „Игра на тронове“?

Чудил ли си се, колко печелят актьорите в най-популярните сериали? Ще ти разкрием кой изкара най-много пари от „Игра на тронове“

7. Натали Дормър (Марджъри Тирел) – $6 милиона

Виж още: Топ 20 на най-богатите актьори в света

Натали Дормър (Марджъри Тирел) - $6 милиона
© TOLGA AKMEN / AFP / East News © Game of Thrones / HBO

Марджъри Тирел беше поддържащ персонаж в сериала, но това не ѝ попречи да се превърне в любимка на феновете и да изкара наистина много пари. Тя се появява във 2-ри сезон и е един от най-интересните герои, докато не умира през 6-ти. Фактът, че е спечелила точно толкова, колкото и Софи Търнър и Мейзи Уилямс може би е изненадващ. Всъщност обаче истината е там, че и трите актриси са се водели второстепенни за „Игра на тронове”. Създателите на сериала са създали система за хонорарите, в която разделят актьорите на три групи: A, B и C. Трите актриси попадат в група „B”.

6. Рори Маккан (Сандор Клегейн) – $6 милиона

Рори Маккан (Сандор Клегейн) - $6 милиона
© Invision / Invision / East News © Game of Thrones / HBO

Сандор Клегейн, известен още като „Хрътката”, се появява още в първи сезон. Героят на Рори Маккан преминава през много промени и до края на сериала е по-скоро положителен персонаж. След края на „Игра на тронове“ шотландският актьор е с $6 милиона по-богат. Той също е в група „B”.

5. Лина Хийди (Церсей Ланистър) – $9 милиона

Лина Хийди (Церсей Ланистър) - $9 милиона
© Invision / Invision / East News © Game of Thrones / HBO

Лина Хийди е в топ 5 на главните герои в „Игра на тронове“ и е актриса от група „A”. Нейната героиня Церсей Ланистър е може би основния злодей в сериала. Според някои източници в началото актрисата е взимала около $150 хиляди на епизод, но по-късно приходите й са скочили на цели $300 хиляди за всяка серия. В последния 8-ми сезон Лена Хейди печели по $1,2 милиона на епизод.

4. Кит Харингтън (Джон Сняг) – $12 милиона

Кит Харингтън (Джон Сняг) - $12 милиона
© Invision / Invision / East News © Game of Thrones / HBO

Джон Сняг е един от главните герои в „Игра на тронове“ и има милиони почитатели по цял свят. Но не винаги е било така. През 2013 г. героят на Кит Харингтън не беше най-популярният и актьорът не започва с особено висок хонорар до 5-ти сезон, когато той започва да получава около $300 хиляди на епизод. В сезон 7 той печели $500 хиляди на епизод, а в 8-ми – $1,2 милиона.

3. Емилия Кларк (Денерис Таргариен) – $13 милиона

Емилия Кларк (Денерис Таргариен) - $13 милиона
© RCF / MEGA / Mega Agency / East News © Game of Thrones / HBO

Денерис Таргариен, Първа с това име, Родената в буря, Неизгоримата, Майка на дракони, Халееси на ездачите на Дрого, Трошачката на окови, Кралица на Андалите и Кралица на Седемте кралства на Вестерос е централният персонаж в „Игра на тронове”. Можем да каже, че кариерата на Емилия Кларк започва от този сериал. Точно като Кит Харингтън, тя също настоява за по-висок хонорар и през сезон 7 получава по $500 хиляди на епизод. В последния сезон, Кларк печели по над $1 милион на епизод, колкото и останалите ключови персонажи. В интервю за Vanity Fair Емилия Кларк казва, че получава толкова пари, колкото и нейните приятели.

2. Питър Динклидж (Тирион Ланистър) – $15 милиона

Питър Динклидж (Тирион Ланистър) - $15 милиона
© ANGELA WEISS / AFP / East News © Game of Thrones / HBO

Питър Динклидж, изиграл Тирион Ланистър, беше доста популярен актьор още преди „Игра на тронове”. Въпреки това обаче първоначалният му хонорар, подобно на Лина Хийди, е $150 хиляди на епизод. След преговори с HBO, сумата нараства до $300 хиляди, а накрая достига до $1,2 милиона, точно както на останалите актьори от група „A”.

1. Николай Костер-Валдау (Джайм Ланистър) – $16 милиона

Николай Костер-Валдау (Джайм Ланистър) - $16 милиона
© ANGELA WEISS / AFP / East News © Game of Thrones / HBO

Джайм Ланистър е друг ключов персонаж, който феновете обикнаха още от сезон 1. Доходите на датския актьор Николай Костер-Валдау за тази роля нарастват няколко пъти и в последния сезон той печели по $1,2 милиона на епизод. Ако говорим за актьорския състав, отговорът на въпроса, кой изкара най-много пари от „Игра на тронове“ е точно тук. Николай Костер Валдау е най-добре платеният актьор в сериала.

Бонус

Шон Бийн - един от най-добре платените актьори в "Игра на тронове"
© ANGELA WEISS / AFP / East News © Game of Thrones / HBO

Въпреки, че героят на Шон Бийн – Нед Старк беше убит още в началото на сериала, той все пак е един от най-добре платените актьори в „Игра на тронове“. Днес Шон Бийн има около $20 милиона в банковата сметка. Не знам, колко точно е получил за ролята си на Нед Старк, но е факт, че той беше най-популярното лице, което имаше огромна роля за популярността на сериала. Шон Бийн имаше важна роля и във „Властелинът на пръстените”, но участието му в „Игра на тронове“ го направи още по-популярен. Тази роля му донесе още много покани за участия в други филми. След „Игра на тронове”, той реализира големи проекти, като „Медичи: Господарите на Флоренция“ и „Клетва“.

Embed from Getty Images

Между другото не само актьорите правят много пари от „Игра на тронове”, а и всички, работили по сериала. HBO например са изкарали $8 милиарда. Извън актьорския състав отговорът на въпроса, кой изкара най-много пари от „Игра на тронове“, изглежда е – продуцентите. И в това няма нищо необичайно. Авторът на книгите Джордж Р. Р. Мартин е станал по-богат с $60 милиона. Северна Ирландия, където е заснета голяма част от сериала, получава над 300 млиона евро под формата на инвестиции.

Успя ли да познаеш, кой изкара най-много пари от „Игра на тронове“? А кой е твоят любим персонаж в сериала? Кажи ни в коментарите

Сподели статията във Facebook и покажи на всички, кой изкара най-много пари от „Игра на тронове“

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading…

0
19 редки снимки, които искаш да видиш поне веднъж в живота си

18 редки снимки, които искаш да видиш поне веднъж в живота си

21 мотивиращи истории на хора, които отслабнаха и започнаха изцяло нов живот

21 мотивиращи истории на хора, които отслабнаха и започнаха изцяло нов живот