in

ПолезноПолезно

Кучетата разпознават лошите хора, доказва изследване

Обичаме фактите, особено фактите за животни. Знаеш ли, че има научнни докоазателства за това, че кучетата разпознават лошите хора

Кучетата разпознават лошите хора. Ето още един факт за най-добрите приятели на човека, който може да те накара да ги обичаш дори още повече. Вярваш на кучето си, нали? А то вярва ли ти?

Обичаме фактите, особено фактите за животни. Знаеш ли, че има научнни докоазателства за това, че кучетата разпознават лошите хора

Виж още: Как да разбереш, какво се опитва да каже кучето ти

Кучетата са истински детективи. Те могат да ти покажат дали да вярваш на някой човек или не

Акико Такока от унивеерситета в Киото, Япония, провежда научно изследване. Той и колегите му искат да разберат дали кучето ще се довери на човек, който го е излъгал. Изследователите разделят експеримента на 3 части. Те искат да проверят дали кучето ще разбере, надежден ли е даден човек или не.

Групата учени твърди, че експериментът има потенциален ефект върху изследванията, посветени на кучешкото поведение. Опитите показват, че кучетата предпочитат да живеят в сигурен свят, според Джон Брадшоу от Бристолския университет.

В експеримента собствениците на кучета трябвало посочват контейнер с храна, към който техните любимци да се затичат

След това животните трябвало да бъдат насочени към празен контейнер и да бъдат подмамени да го доближат.

По-рано било известно, че кучетата ще тичат към обект, към който собственикът им ги насочи. Следователно, те разбират човешките жестове. Ако тези жестове са непоследователнни, кучетата могат да изпитват стрес и да станат нервни.

Третият път, когато се опитват да насочат кучетата към даден контейнер, те не следват командите на излъгалите ги хора. 34 кучета са участвали в експеримента и всички са показали едни и същи резултати, според Animal Cognition Journal. Кучетата използват предишния си опит, за да знаят, надежден ли е даден човек или не.

Акико Такока планира да продължи експеримента с вълци, тъй като те са най-близките роднини на кучетата. Настоящото изследване показва също, че кучетата са любопитни за нови неща.

Продължи към следващата страница, където ще ти разкажем за други любопитни изследвания, доказващи, че кучетата разпознават лошите хора

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Какво се случва зад кадър на перфектните снимки

Какво се случва зад кадър на перфектните снимки

Какво казва формата на носа ти за твоя характер

Какво казва формата на носа ти за твоя характер