in

10 мистериозни кътчета на нашата планета, които пътеводителите не споменават

Разбери кои са тези наистина загадъчни и мистериозни кътчета на Земята, които не всеки може да посети и да види с очите си

Истинските пътешественици познават добре всички основни атракции, предлагани от най-популярните туристически дестинации. Всеки може да посети тези места и да ги види със собствените си очи. На нашата планета има обаче и някои мистериозни кътчета – тъмни петна, които по една или друга причина остават забранени за обикновени туристи.

Разбери кои са тези наистина загадъчни и мистериозни кътчета на Земята, които не всеки може да посети и да види с очите си

Виж още: 15 места, които трябва да посетиш поне веднъж в живота си

1. Кофуните, Япония

Кофуните, Япония
© National Land Image Information (Color Aerial Photographs)

Тези изкуствени острови са древните гробници на членове на японското императорско семейство. В редки случаи те могат да бъдат посещавани от археолози, но само с изрично разрешение от Императорския двор.

2. Остров Северен Сентинел, Индия

Sentinelese-People
Местните жители няма да се спрат пред нищо, за да защитят земята си от външни лица. Ето защо, за собствената безопасност на туристите, индийските власти не разрешават на никого да приближава това място.

3. Църквата “Света Мария от Сион”, Етиопия

The Ark of the Covenant


В специално построен параклис се помещава най-святото съкровище на църквата – Ковчегът на завета. На пазителя на Ковчега – единственият човек, който има достъп до реликвата – е забранено изобщо да напуска помещенията на църквата. Той не може дори да разговаря с външни лица.

4. Кулата на Британския телеком, Великобритания

BT Tower | The view from work
Откакто се случи инцидент с експлозия в кулата, въртящите се ресторанти и наблюдателна площадка остават затворени за обществеността. Понякога, когато когато Кулата на Британския телеком е домакин на благотворителни събития, няколкостотин души все пак получават щастливия шанс да видят Лондон от една ралзична гледна точка.

На следващата страница ще ти разкрием още мистериозни кътчета на планетата, скрити от очите на обикновените туристи

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
4-минутна тренировка, която ще промени тялото ти за 30 дни

4-минутна тренировка, която ще промени тялото ти за 30 дни

Актьорите от "Игра на тронове" днес - как се промениха през годините

Актьорите от “Игра на тронове” днес – как се промениха през годините