in

ГотиноГотино ЛюбовЛюбов НевероятноНевероятно СладкоСладко СмяхСмях ПолезноПолезно

12 мистериозни явления, които учените не могат да обяснят

Ще ти разкрием 12 мистериозни явления, озадачаващи съвременната наука, която не успява да намери рационален отговор за тях

Още от древни времена хората се опитват да намерят обяснение на редица мистерии и загадки, случващи се на нашата планета. Днес модерната наука е намерила отговор за повечето от тях. Все още обаче съществуват някои мистериозни явления, за които дори учените нямат обяснение.

Ще ти разкрием 12 мистериозни явления, озадачаващи съвременната наука, която не успява да намери рационален отговор за тях

Виж още: 26 странни открития, които си заслужава да погледнеш отблизо

12. “Пътят Бимини”

WildQuest Dolphin Retreat - 4/2017
WildQuest Dolphin Retreat - 9/2017ч
През 30-те години на миналия век американският екстрасенс Едгар Кейси твърди, че през 1968 или 1969 г. руините на изгубения град Атлантида ще бъдат открити в района на бахамския остров Бимини.

През септември 1968 г. в морето близо до Парадайс пойнт в северната част на остров Бимини са открити 700 метра внимателно подредени варовикови блокове. Днес тази редица от блокове се нарича “Пътят Бимини”.

Някои смятат, че това са действително руини от изчезналата цивилизация на атлантите. Според други варовиковите блокове са естествено природно явление, резултат от потъването на морското дъно.

11. Танцуващата чума

Юли 1518 г., Страсбург. Госпожа Трофеа започва да танцува и не може да спре. Седмица по-късно заедно с нея танцуват още 34 души. След месец танцуващите хора стават стотици. Те танцуват без да спират и 400 души загиват от изтощение, инфаркт или инсулт.

Това явление не е получило задоволително научно обяснение до наши дни. Нито една от теориите не успява да обясни невероятната издържливост, необходима на човек, за да издържи да танцува няколко дни, без да спира.

10. Андрю Карлсин

El extraño caso de Andrew Carlssin, un viajero del tiempo del año 2256


През 2003 г. ФБР арестува мъж, обивнен в борсова измама. Разполагайки с едва 800 долара, той успява да спечели 350 милиона чрез 126 рискови сделки.

След ареста си, Андрю Карлсин казва, че е получил информацията за сделките от бъдещето. Според думите му той е дошъл с машина на времето от 2256 г. По-късно някой плаща гаранцията му от 1 милион долара и Андрю изчезва безследно.

Продължи към следващата страница, където ще ти разкрием още мистериозни явления, за които науката няма обяснение

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Хората, които закъсняват са по-успешни

Хората, които закъсняват са по-успешни

Ще видиш скритите жиовтни? Тествай своята наблюдателност

Ще видиш ли скритите животни? Тествай своята наблюдателност