in ,

Най-красивите мъже в Холивуд според пластичната хирургия

Ще ти разкажем малко повече за златното сечение и изследването на д-р Джулиан Де Силва, което определя най-красивите мъже в Холивуд според пропорцията за “идеалното човешко тяло”

Терминът “златно сечение” е въведен от Леонардо да Винчи като пропорция за “идеалното човешко тяло”. Днес пластичният хирург д-р Джулиан Де Силва подлага отново на тест тази формула, за да види, дали още е актуална. Той се обръща към науката и високите технологии, за да определи кои са най-красивите мъже в Холивуд и в каква степен чертите им покриват формулата на златното сечение.

Ще ти разкажем малко повече за златното сечение и изследването на д-р Джулиан Де Силва, което определя най-красивите мъже в Холивуд според пропорцията за “идеалното човешко тяло”

Виж още: Топ 10 на жените с най-красиви лица в света

Формулата на красотата

Златното сечение е известно още като божествената пропорция и се отбелязва с гръцката буква φ (Фи). То е ирационално число в математиката и неговата стойност е приблизително равна на 1,618. Според д-р Де Силва при човешкото лице златното сечение се изчислява в 3 части.

Дължината и ширината на лицето се измерват и след това резултатите се разделят. Колкото резултатът е по-близък до 1,618 (числото Фи), толкова по-перфектно е лицето.

Вземат се предвид и други измервания. Това са разстоянието между горната част на челото и веждите, между веждите и върха на носа и от върха на носа до дъното на брадичката. Ако трите числа са равни, човек може да се счита за красив.

Ширината на очите трябва да е равна на разстоянието между тях, а дъжлината на ушите трябва да е равна на дължината на носа.

10. Райън Гослинг – 87,48%

Райън Гослинг - 87,48%
© Degun / Starface / Starface Photo / East News

Той има най-перфектния нос от всички в класацията, но печели по-малко точки за устните си.

9. Кание Уест – 87,94%

Кание Уест - 87,94%
© Invision / Invision / East News

Той има висок резултат за разстоянието между очите и брадичката и по-малко точки за формата на лицето.

8. Идрис Елба – 88,01%

Идрис Елба - 88,01%
© Rudy Torres / Image Press Agency / BWP Media / East News

Той има почти перфектна брадичка и също така получава много точки за разстоянието между очите. Има по-малко точки за съотношението между размера на носа и устните.

7. David Beckham – 88,96%

Дейвид Бекъм - 88,96%
© Fred Duval / MEGA / Mega Agency / East News

Той има най-изразената брадичка от всички мъже в класацията. Освен това има почти перфектно съотношение между размера на носа и устните. Получава по-малко точки обаче за формата на носа и разположението на очите.

6. Хю Джакман – 89,64%

Хю Джакман - 89,64%
© KCS / East News

Той има най-висок резултат за формата на носа, но е оценен по-ниско за разстоянието между устните и очите.

Топ 5 на класацията за най-красивите мъже в Холивуд според формулата на златното сечение продължава на следващата страница

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Защо кучетата приличат на стопаните си според науката

Защо кучетата приличат на стопаните си според науката

Как изглежда семейният живот в 18 забавни илюстрации

Как изглежда семейният живот в 18 забавни илюстрации