Най-малките държави в света, за които дори не подозираш, че съществуват
in

ГотиноГотино ЛюбовЛюбов НевероятноНевероятно СладкоСладко ПолезноПолезно СмяхСмях

Най-малките държави в света, за които дори не подозираш, че съществуват

Това са най-малките държави в света. Някои от тях са по-малки дори от затънтено селце в Родопите

В света има повече от 200 държави и вероятно знаеш за голяма част от тях. Може би знаеш, ако не си Черната Златка, дори и столиците на някои от тях. Но има някои страни в света, които са толкова малки, че вероятно дори не подозираш за съществуването им. Някои от най-малките държави са обитавани само от едно семейство, други се помещават в няколко сгради.

Виж още: 12 държавни граници, които демонстрират нагледно демонстрират отношенията между страните

Ето и кои са най-малките държави в света. Част от тях са не по-големи от едно село

Палау
Палау

Палау

Площ: 459 кв. км
Население: 21 347 човека

Република Палау е островна държава, която се състои от повече от 300 острова с различни размери. Палау е едно от най-невероятните места на Земята. Дъждовните гори на тази държава са пълни с уникални растения и птици, а в териториалните й води живеят 130 защитени вида акули. Но най-забележителната гледка на страната е нейното езеро с над 2 милиона медузи в него. Спокойно, не се притеснявай, не могат да те ужилят. С течение на времето, те напълно са загубили тази своя способност.

Ниуе
Ниуе

Ниуе

Площ: 261,46 кв. км
Население: 1 190 човека

Ниуе е малка островна държава в Океания. Въпреки наистина невероятните гледки, тя не е популярна туристическа дестинация. Ето защо икономиката на страната зависи в голяма степен от чуждестранните помощи, особено от Нова Зеландия. Столицата й е малко селище с население по-малко от 600 души.

Сейнт Китс и Невис
Сейнт Китс и Невис

Сейнт Китс и Невис

Площ: 261 кв. км
Население: 52 329 човека

Държавата се състои от два острова – Сейнт Китс и Невис. Един от основните източници на доходи е програмата за икономическо гражданство. Тя позволява на всеки, който има най малко $250 000, да инвестира в местната захарна промишленост и по този начин да получи статут на гражданин на Сейнт Китс и Невис. Друг начин за получаване на гражданство е да закупиш имот на стойност не по-малко от $400 000 на един от от двата острова.

Княжество Хът Ривър
Княжество Хът Ривър

Княжество Хът Ривър

Площ: 75 кв. км
Население: 30 човека

Княжество Хът Ривър е микронация, територията на която е разположена в провинция в Австралия, носеща същото име. Тя е основана от Леонард Касли, който обявява своята ферма за независима държава. Въпреки че страната не е призната от нито една друга държава, тя все пак има собствена валута, печати и паспорти. В различни части на княжеството туристите могат да видат бюста на Негово кралско величество Принц Леонард I на Хът.

Тувалу
Тувалу

Тувалу

Площ: 26 кв. км
Население: 10 959 човека

Тувалу е една от най-държави в света и същевременно една от най-бедните. Икономическото състояние на малката държава щеше да бъде още по-катастрофално, ако Тувалу не беше получила домейна .tv. Този домейн носи ежегодно милиони долари в държавния бюджет.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Този човек заснема най-красивия залез на филм

Този човек заснема най-красивия залез на филм

60 снимки зад кадър на твоите aлюбими филми. Вече няма да гледаш по същия начин на тях

60 снимки зад кадър на твоите любими филми. Вече няма да гледаш по същия начин на тях