in ,

ГотиноГотино ЛюбовЛюбов НевероятноНевероятно ПолезноПолезно СмяхСмях

Топ 12 на най-откачените спортове в света, ставащи все по-популярни

Разкриваме ти най-откачените спортове, които ще предизвикат традиционните ти представи за състезание и адреналин

Омръзна ли ти от все същите стари спортове? Търсиш ли нещо по-необичайно? Какво ще кажеш за екстремно гладене на 500 метра в небето? А за вадене на близо 570 червея от земята за ограничено време? Колкото и странно да ти звучи, има световни първенства, на които стотици хора се събират, за да практикуват някои от най-откачените спортове. Това обаче съвсем не е всичко. Има много други необикновени спортни събития, за които ще ти разкажем.

Разкриваме ти най-откачените спортове, които ще предизвикат традиционните ти представи за състезание и адреналин

Виж още: 11 супер смешни спортни моменти, уловени в снимки

12. Търкаляне на сирене от хълма Купър

Търкаляне на сирене от хълма Купър
© Darren Staples/reuters.com

Всяка година 9-килограмова пита сирене се търкаля от хълма Купър край Глостър, Англия. Състезателите гонят сиренето, а то може да достигне скорост от над 112 км/ч и шансовете да го хванат са доста ниски. Така човекът, който пръв премине финалната линия, печели сиренето. Ако решиш да се включиш в това състезание, трябва много да внимаваш, тъй като неравната повърхност на хълма Купър може да причини сериозни травми.

11. Шахбокс

Шахбокс
© commons.wikimedia.org

Шахбоксът, създаден от холандския художник Йепе Рубинг, първоначално е приеман като артистичен пърформанс, а не като спорт. Днес мачът в това състезание се състои от 11 рунда – 6 боксови и 5 шахматни. Победата може да дойде след нокаут на ринга или мат на дъската. Шахбоксът е една добра възможност да предизвикаш както физическите, така и умствените си способности.

10. Състезание по лов на червеи

Състезание по лов на червеи
© Graham Shaw/commons.wikimedia.org

Състезание по лов на червеи заема достойно мястото си сред най-откачените спортове в света. При него всеки състезател получава парцел от 3 м² и се опитва да извади от него възможно най-много червеи в рамките на 30 минути. Световният рекорд принадлежи на 10-годишната Софи Смит. Тя успява да извади 567 червея Световния шампионат по лов на червеи през 2009 г.

9. Бъбъл футбол

Бъбъл футбол
© TheUpvoteEskimo/imgur

Бъбъл футболът може да бъде много забавен не само за играчите, но и за публиката. Основната разлика с нормалния футбол е, че футболистите са наполовина влезли в големи прозрачни балони. Играта е създадена през 2011 г. В Норвегия. Мачът се играе от 2 отбора, всеки от които се състои от не повече от 5 играчи. Според правилата на играта, всеки отбор трябва да има поне една жена на терена през цялото време на мача.

Продължи към следващата страница, за да видиш още от най-откачените спортове в света

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Кои са сигма мъжете и защо са толкова популярни

Кои са сигма мъжете и защо са толкова популярни

Колко стъпки на ден наистина ти трябват за добро здраве

Колко крачки на ден наистина ти трябват за добро здраве