Жените, които излизат навън с приятелки 2 пъти седмично са по-здрави © septembrenell / Instagram
in

Жените, които излизат навън с приятелки 2 пъти седмично са по-здрави

Ще ти разкажем, защо излизането навън с приятелки има положителен ефект върху твоето здраве. Разбери как да намираш идеалния баланс между семейството и приятелките

Помниш ли дните, когато животът ти не беше изпълнен със задължения и с твоите приятелки си мислехте, че винаги ще имате време една за друга, независимо какво ще става? Днес това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Извинения като: „Уморена съм, имам друга работа, нека да отменим излизането за друг път“, обикновено са отговорите, които даваш. Учените обаче казват, че трябва да излизаш навън с приятелки, защото това се отразява добре на здравето ти.

Ще ти разкажем, защо излизането навън с приятелки има положителен ефект върху твоето здраве. Разбери как да намираш идеалния баланс между семейството и приятелките

Виж още: 18 забавни снимки на истинско женско приятелство

Ще ти разкажем, защо излизането навън с приятелки има положителен ефект върху твоето здраве
© The Bold Type / The District

Помисли си малко и се опитай да подредиш трите основни приоритета в живота си. Твоите приятелки сред тях ли са? Ако не, ти се лишаваш от хилядите предимства, които доброто приятелство носи със себе си. Според изследване на учени от Оксфордския университет, благополучието на жените е по-добро, когато 2 пъти седмично се срещат с приятелки и правят „женски неща“ като клюки и обсъждане на други хора.

Освен това в доклада се посочва, че социалните контакти помагат на жените да се възстановят по-бързо от заболявания и дори ги правят по-щедри. И не само това, общуването с приятелки има и още предимства.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ✨Quigley ✨ (@officiallyquigley) on

Социалните връзки помагат на жените да се справят със стреса

Проучване, направено от Калифорнийския университет, казва, че жените реагират на стреса с модела „грижа и взаимопомощ“. Това помага на дамите да намалят уязвимостта и да получат необходимата подкрепа. На кого се обаждаш обикновено, когато напрежението в работата ти дойде в повече или след спор с любимия човек?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicole Cogan (@nobread) on

Излизането навън с приятелки се отразява добре на твоето здраве

Времето прекарано с тях намалява риска от заболяване, понижава кръвното налягане, холестерола и се отразява добре на сърцето. Изглежда в някои случаи приятелките могат да заменят лекарствата.

Твоите приятелки са ключът към дълголетието

Проучванията показват, че хората без приятели увеличават риска от преждевременна смърт с повече от 6 месеца. А тези с много приятели за период от над 9 години, намаляват този риск с около 60%.

Виж още: 9 всекидневни навици, които имат най-щастливите хора, които познаваш

Приятелите ни помагат да живеем по-добре
© Depositphotos.com

Приятелите ни помагат да живеем по-добре

Според едно известно проучване на здравето, броят на приятелките влияе върху развитието на физически уврещания в по-късните години. Членовете на „момичешката групичка“ вероятно ще водят много по-радостен живот. Изследването също така установява, че отсъствието на приятелки в живота на една жена е толкова вредно за здравето й, колкото и наднорменото тегло или пушенето.

Между другото, резултатите от изследването се отнасят и за мъжете
© The Hangover / Warner Bros.

Разбира се, трябва да помним, че винаги има изключения. Всеки човек е различен и не всяка жена може и иска да има около себе си група момичета.

Между другото, резултатите от изследването се отнасят и за мъжете. Оксфордският университет потвърждава, че мъжете също трябва да се възползват от правилото за излизане 2 пъти седмично.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amanda Cerny (@amandacerny)

on

А ти колко често излизаш навън с приятелки? Успяваш ли да следваш правилото за 2 пъти на седмица? Кажи ни в коментарите

Сподели статията във Facebook и покажи на момичетата ползите от излизането навън с приятелки

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
25+ снимки, които ще те подведат и трябва да погледнеш отново, за да ги разбереш

25+ снимки, които ще те подведат и трябва да погледнеш отново, за да ги разбереш

14 откровени илюстрации, разказващи как децата променят живота ни

14 откровени илюстрации, разказващи как децата променят живота ни