9 навици на милиардерите, които е добре да усвоиш
in

ПолезноПолезно

9 навици на милиардерите, които е добре да усвоиш

Надяваме се, че парите винаги ти стигат. Няма обаче такова нещо като прекалено много пари, ето защо ще ти разкрием някои тайни навици на милиардерите, които ще ти бъдат полезни в стремежа да сбъднеш мечтите си

Скорошно проучване сочи, за да си богат, не е нужно да бъдеш интелигентен и способността да печелиш много пари не зависи пряко от коефициента ти на интелигентност. Има обаче някои психологически особености и навици на милиардерите, които всеки с желание за голямо богатство и луксозен живот е добре да усвои.

Надяваме се, че парите винаги ти стигат. Няма обаче такова нещо като прекалено много пари, ето защо ще ти разкрием някои тайни навици на милиардерите, които ще ти бъдат полезни в стремежа да сбъднеш мечтите си

Виж още: 10 от най-богатите хора в историята, които правят днешните милиардери да изглеждат бедни

1. Богатите хора мислят за себе си

via GIPHY

Германският изследовател Райнер Цителман решава да разбере кои черти на характера се срещат най-често при богатите хора. Оказва се, че всички собственици на фабрики, медии и други успешни бизнеси имат нещо общо.

Най-богатите хора имат стабилен морал. Те не се влияят от емоциите си при вземането на решения и разчитат единствено на логиката. Заможните хора също така обичат да общуват и са изключително упорити в постигането на целите си. Богатите обаче имат и един голям недостатък – обикновено те са изключително егоисти. За тях бизнесът винаги стои на първо място.

Например Франсоаз Бетанкур-Майерс, която е налседничка на козметичната империя L’Oreal, завежда дело срещу собствената си майка. Обвинението ѝ е, че майка ѝ е попаднала под влиянието на зложелателни хора, които искат да вземат цялото богатство на фамилията. По-късно двете жени се разбират помежду си и Франсоаз все още е наследничка на милиардите от L’Oreal, благодарение на нейната силна воля.

2. Богатите не се вслушват в родители и учители

Богатите не се вслушват в родители и учители
© Problem Child / Universal Pictures

Милиардерите са изключително успешни заради една особеност, която учители и родители ненавиждат – те не се подчиняват на авторитети. Още от ранното си детство най-успешните хора тестват границите на това, което могат и не могат и нарушават всички правила, които могат. Бъдещите престъпници обаче имат същите черти на характера.

Разликата е, че бъдещите милиардери знаят кога да спрат, а престъпниците прекрачват тази граница. Не забравяй същи така, че прекалената увереност е съсипала кариерата на много хора. Ако планираш да станеш успешен бизнесмен, не се срамувай да питаш за съвет тези, на които имаш доверие.

3. Богатите не лежат на дивана в свободното време

Богатите не лежат на дивана в свободното време
© Chanikarn Thongsupa / Rawpixel © Therese Petersson / Reshot

Докато обикновените хора отделят време на ежедневни задължения като готвене и чистене, за богатите тези занимания са скучни. Те обаче не прекарват свободното си време в забавления, а го посвещават на саморазвитие.

Успешните хора четст около 5,5 часа седмично и прекарват 2 часа във фитнеса. Тези, които живеят от заплата до заплата, посвещават 2 пъти по-малко време на тези дейности. Богатите също така прекарват около 6 часа повече в работа и спят по-малко.

На следващата страница ще ти разкажем за още навици на милиардерите, които всеки с желание за голямо богатство е добре да усвои

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
18 феноменални снимки, след които няма да вярваш на очите си

18 феноменални снимки, след които няма да вярваш на очите си

12 филми, които си заслужават да отделиш от времето си

12 филми, които си заслужават да отделиш от времето си