10 човека, които доказват, че няма невъзможни неща
in

10 човека, които доказват, че няма невъзможни неща

Няма невъзможни неща пред силата на духа и тези хора в неравностойно положение ще ти докажат това с техните невероятни истории

Много хора прекарват живота си, оплаквайки се от това, което нямат и игнорират множеството подаръци от съдбата, които имат. Има обаче и такива, изпълнени с решителност, воля и амбиция да покажат на света, че няма невъзможни неща и нищо не може да прекърши силата на духа.

Това са 10 истории на 10 невероятни човека. Те доказват, че няма невъзможни неща и вдъхновяват милиони по целия свят да не се предават пред трудностите в живота

Виж още: 15 снимки, показващи силата на човешкия дух

10. Ейми Пърди

A post shared by Amy Purdy (@amypurdygurl) on


Сноубордистката Ейми Пърди се разболява от бактериален менингит, когато е на 19 и в следствие на това се налага краката й да бъдат ампутирани от коленете. Тя губи също така двата си бъбрека и далака. Две години по-късно й транплантират бъбрек от баща й. Само три месеца по-късно, Ейми се завръща на пистата с протези на краката. Тя печели бронзов медал на Параолимпийските игри в Сочи през 2014 г. Четири години по-късно на Параолимпийските игри в Пьонгчанг тя печели и сребро.

9. Арън Фотеринам

Арън Фотеринам
© Aaron Fotheringham/facebook

Арън Фотеринам е прикован на инвалидна количка, когато е едва на 8 години. Вдъхновен от брат си, който кара BMX в скейтпарка, Фотеринам започва да тренира, използвайки специално модифицирана количка. На 14-годишна възраст той се превръща в първия човек, който изпълнява бекфлип в инвалидна количка, а на 18 прави двоен бекфлип.

8. Евълин Глени

Евълин Глени
© Nomo/wikipedia

Евълин Глени е виртуозен перкусионист. Тя е глухо от 12-годишна възраст и твърди, че се е научила да чува с части на тялото, ралични от очите – нещо, в което със сигурност ще повярваш, ако чуеш нейно изпълнение. За приноса си към музиката, през 2007 г. Глени е наградена с орден на Британската Империя.

7. Зак Рул

Зак Рул
© Zack Ruhl/facebook

Зак Рул е роден без бедрени кости и със заболяване на костната система, което наложило ампутация на краката му. Днес той е треньор по кросфит и лесно може да вдигне 190 кг. от лежанка, както и да прави лицеви опори в инвалидната си количка.

6. Марла Рунян

Embed from Getty Images
Въпреки слепотата си, Марла Рунян печели 4 златни медала на Летните параолимпийски игри в Барселона през 1992 г. Тя става първа на дълъг скок, 100 метра, 200 метра и 400 метра бягане. Освен това Рунян печели злато на 1500 метра бягане и на Панамериканските игри в Уинипег през 1992 г., където се състезава със спортисти без физически недостатъци.

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0

Comments

0 comments

20+ неочаквани снимки, показващи, че животът не спира да ни изненадва

20+ неочаквани снимки, показващи, че животът не спира да ни изненадва

25+ смразяващи снимки, които ще ти завъртят главата

25+ смразяващи снимки, които ще ти завъртят главата