7 основни правила за етикет, които повечето от нас нарушават
in

7 основни правила за етикет, които повечето от нас нарушават

Бихме искали да насочим вниманието ти към някои често пренебрегвани основни правила за етикет, които би било добре всеки да спазва

6. Подходящите дрехи

Виж още: 9 всекидневни навици, които имат най-щастливите хора, които познаваш

Подходящите дрехи
© girlswantstore/instagram © 9to5inspo/instagram

Подборът на подходящи дрехи може да се окаже доста сложна задача, имайки предвид голямото разнообразие и липсата на увереност кое е подходящо и кое не в определени случаи. Ето няколко полезни съвета.

  • Ежедневно облекло – то може да бъде разнообразно, с дънки или къси панталони, блуза с дълъг ръкав или тениска. Когато си на събитие, което включва подобен стил дрехи, е добре да се информираш как ще бъдат облечени другите и дали събитието ще бъде на открито или на закрито.
  • “Небрежен петък” – този стил на обличане се случва в офиса и е различен от предишната точка. Тук трябва много внимателно да подбереш дрехите и аксесоарите си, защото можеш да срещнеш служители на по-високо ниво във фирмената йерархия, от които да зависи бъдещето ти във фирмата и не е добре да го рискуваш със сандали например.
  • Ежедневно офис облекло – важното тук е да изглеждаш спретнато. Избягвай твърде широки или твърде тесни дрехи и се старай да изградиш и следваш свой собствен стил. Никога не знаеш кого можеш да срещнеш и на кого можеш да направиш добро впечатление.
  • Официално бизнес облекло – то е перфектно за професионалисти, които искат винаги да изглеждат стилно и се стремят към изкачване на социалната стълбица. Костюм и подходящи обувки за мъжете и рокля, съчетана с токчета и блейзър за жените.

7. Да бъдеш учтив и любезен с останалите

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Carina Lievendag (@carinalievendag) on


Има 2 прости правила, които трябва да спазваш, за да накараш хората да ти бъдат благодарни и отчетат добрите ти маниери.

  • На опашката в магазина не говори по телефона. Особено, когато човекът на касата ти задава въпрос. Не е учтиво да караш останалите хора да те чакат или да слушат разговора ти.
  • Не е прието да водиш навсякъде със себе си домашния си любимец (става въпрос предимно за кучета). Животните обикновено не се наслаждават особено на пазара, дори и да е в зоомагазин. За другите хора може да не бъде особено приятно присъствието на голямо тромаво куче до тях или непрестанното лаене на малкото ти кученце. Същото важи и когато си поканен на домашно парти. Доброто възпитание изисква винаги да попиташ, дали е подходящо да вземеш с теб домашния си любимец.

Хората по света стават все повече и повече, затова е добре да се научим да живеем заедно, без да си пречим. Така ще направим нашия и живота на всички останали много по-приятен. Надяваме се, че тези основни съвети за добро поведение в обществото ще ти бъдат полезни и ще ги следваш в ежедневието си.

Кое от тези правила смяташ за най-полезно? А има ли някое от тях, което често ти се случва да виждаш, че някой не спазва и това те влудява? Кажи ни в коментарите

Сподели статията във Facebook и покажи на приятелите си тези основни правила за етикет и добри маниери, които е добре всички ние да усвоим, за да направим живота си по-приятен

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
20+ снимки, показващи как изглежда времето

20+ снимки, показващи как изглежда времето

18 снимки, които ще променят представата ти за света и Вселената

18 снимки, които ще променят представите ти за света и Вселената