in

Защо съвпаденията не са случайни и каква е причината да се случват?

Съвпаденията не са случайни, но понякога, когато се случват тези перфектно създадени ситуации, ти изглежда невъзможно да повярваш в тях

Защо съвпаденията не са случайни и каква е причината да се случват?
© BrightSide.me

Вероятно и на теб ти се е случвало да не можеш да си обясни дадено съвпадение. Например, мислиш си, че трябва да се обадиш на приятел и точно в този момент той ти се обажда. Или случайно се натъкваш на стар приятел, с който отдавна не сте се виждали и след разговор с него, започваш да променяш живота си. Или си задаваш въпрос и намираш отговора му, изписан върху случайна табела на улицата. Мислиш, че това са просто случайности? Ние ще ти обясним, защо съвпаденията не са случайни и какви са причините те да се случват.

Съвпаденията не са случайни, но понякога, когато се случват тези перфектно създадени ситуации, ти изглежда невъзможно да повярваш в тях

Виж още: 15+ щури съвпадения, с които Вселената се шегува с нас

Ярък пример за това явление е историята на актьора Антъни Хопкинс. Предстои му участие във филм със заглавие „Момичето от Петровка“ по романа на Джордж Файфър. За да вникне по-добре в ролята си, Хопкинс се нуждае от оригиналната версия на книгата, която не може да намери в нито една книжарница или библиотека, нито от някой свой приятел. Актьорът почити губи надежда да намери оригиналния роман, но един ден внезапно забелязва негово копие на пейка в метрото. След това, когато лети към мястото за снимки на филма, Антъни Хопкинс случайно среща автора на книгата Джордж Файфър на летището. Файфър се оплаква на Хопкинс, че е дал на свой приятел най-ценното копие на романа си, където е водил личните си бележки. Неговият приятел обаче бил загубил книгата някъде в метрото.

Как може изобщо да се обясни това? Ние намерихме отговора и ще ти разкрием какъв е той

Виж още: 12 мистериозни явления, които учените не могат да обяснят

Защо съвпаденията не са случайни и каква е причината да се случват?
© Fireworks Entertainment

Съществува усещане, че всички събития на света, всички хора и цялата информация са свързани с невидими нишки, които понякога случайно проблясват. Според известния световноизвестния психолог и психиатър Карл Густав Юнг това е действително вярно. Явлението се нарича синхронност и е може би най-загадъчното нещо във Вселената.

Юнг стига до заключението, че съществува тясна връзка между човека и неговата среда. По-конкретно, между пространство, време, съзнание и несъзнание. В определени моменти от времето под въздействието на конкретни обекнивни значения, релевантни за дадения човек, се появява най-силно привличане. Това привличане предизвиква всички неочаквани съвпадения, които наричаме фатални инциденти, невероятен късмет или дори чудо.

Колкото по-близо е тази връзка между теб и хората около теб, толкова по-вероятно е да забележиш дори и най-малките неща и да откриеш смисъла в тях. Това могат да бъдат рекламни табели, песни, случайни срещи, изображения, разговори или аромати.

Разбира се, няма как да бъдем 100% сигурни в това явление. Все пак понякога това мистично нещо ни помага да действаме, да взимаме решения или дори радикално да променяме живота си. Просто трябва да бъдем по-внимателни и отворени за „създаване“ на възможност за синхрон.

Дори тази статия може да бъде резултат от правилния синхрон. Може би си търсил обяснение на всички странни съвпадения или си чакал правилния знак… Какво мислиш? Кажи ни в коментарите

Сподели статията във Facebook и покажи на всички, защо съвпаденията не са случайни и каква е причината те да се случват

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Този невероятен тест ще разкрие какъв тип личност си

Този невероятен тест ще разкрие какъв тип личност си

20+ снимки, доказващи, че животните са забавни и с тях никога не е скучно

20+ снимки, доказващи, че животните са забавни и с тях никога не е скучно