in

14 снимки, показващи силата на духа

Хората са способни да преодоляват ограниченията си и да надскачат собсвените си способности. Това е силата на духа, която може да те вдъхнови да постигнеш всичко

Всеки от нас е способен на велики дела. Снимките в тази статия и историите, които стоят зад тях, показват силата на духа, която и ние самите понякога не подозираме, че имаме.

Хората са способни да преодоляват ограниченията си и да надскачат собсвените си способности. Това е силата на духа, която може да те вдъхнови да постигнеш всичко

Виж още: 15 човека с млади сърца, въпреки годините

1. Ръце на гребец

Ръце на гребец
© Alex Gregory/ twitter

Английският гребец Алекс Грегъри, двукратен олимпийски шампион, публикува тази снимка в своя профил в Twitter. Това са неговите ръце, след като дълго са стояли в ръкавиците за гребане. Успехът обикновено идва на висока цена.

2. Да оцелееш в екстремни температури

Да оцелееш в екстремни температури
© Wim Hof/ twitter

Вим Хоф, известен още като Ледения човек, е нидерландски екстремен спортист. Той притежава повече от 20 световни рекорда, като един от тях е за най-дълга ледена баня. Вим Хоф е автор на редица техники за издържливост на изключително ниски температури, включително и метод на дишане, който носи неговото име.

3. Кралят на ходенето по тънко въже

Кралят на ходенето по тънко въже
© Dave Pape/wikimedia commons

Ник Валенда стана първият човек, прекосил Гранд Каньон по въже. Ходенето по въже е негова семейна традиция. Прадядо му преминава на близо 370 метра височина над водопада Талула, а майка му продължава да ходи по въже дори и когато е бременна с Ник.

През 2011 г. Ник Валенда преминава над водопада Сан Хуан, който отнема живота на дядо му. През 2012 г. той става първият човек, преминал по въже над Ниагарския водопад, с което изпълнява мечтата на живота си и доказва, че няма невъзможни неща.

4. Над 9 часа в позиция планк с благотворителна цел

Над 9 часа в позиция планк с благотворителна цел
© George E. Hood

Джордж Хууд, бивш американски морски пехотинец, успява да издържи 9 часа и 20 минути в позиция планк, подобрявайки предишния световен рекорд от 9 часа и 11 минути, който пак е негов. С всеки опит за подобряване на рекорд Хууд организира кампания за събиране на пари с цел благотворителност. Неговото мото е: “Поставяй си цели, постигай резултати, подобрявай рекорди… Всичко останало е просто упражнение!”

5. Взаимна подкрепа ръка за ръка

Взаимна подкрепа ръка за ръка
© cctv.com

Ма Ли и Жай Сяовей са китайски танцьори, които имат представления по целия свят с шоуто си “Ръка за ръка”. Жай губи ръката си в автомобилна катастрофа, а партньорът ѝ Ма танцува без един крак. Двойката вече е имала участия в 20 страни по целия свят и всяко представление оформя и засилва характера им все повече.

На следващата страница ще ти покажем още вдъхновяващи снимки и ще ти разкажем техните истории, разкриващи силата на духа

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Намери скритите обекти и тествай своята наблюдателност

Намери скритите обекти и тествай своята наблюдателност

10+ хитри трикове за поправка на нещата вкъщи

10+ хитри трикове за поправка на нещата вкъщи