in

ПолезноПолезно

9 признака, че имаш силен характер

Ще ти разкрием основните личностни характеристики на хората със силен характер. Провери дали и ти притежаваш някои от тях

Изследванията попказват, че силният характер е по-сигурна предпоставка за успех от високата интелигентност. Да знаеш как да контролираш емоциите и волята си, това те прави силна личност. Така можеш да постигнеш всичко, което си поставиш като цел. Искаш да знаеш дали и ти имаш силен характер? Прочети и разбери!

Ще ти разкрием основните личностни характеристики на хората със силен характер. Провери дали и ти притежаваш някои от тях

Виж още: 17 мотивиращи цитати, които ще те вдъхновят за успех

1. Не се притесняваш за неща, над които нямаш контрол

Не се притесняваш за неща, над които нямаш контрол
© New You Magazine / Coleman-Rayner / EAST NEWS

Твоето мото е: “Ако можеш да го поправиш, не се притеснявай; ако не можш да го поправиш, не се притеснявай”. Клиничният психолог Ейми Морин обяснява, че силните личности не се тревожат за неща, над които нямат контрол. Има хора, които се чувстват комфортно само, когато държат всичко под контрол, но има неща, които просто са извън обсега на възможностите ти. Опитът да ги контролираш ще доведе само до стрес и излишна загуба на енергия. По-добре е да пестиш силите си за това, което можеш да постигнеш, подобриш или промениш.

2. Приемаш и се изправяш пред проблемите, които се появяват по пътя ти

Приемаш и се изправяш пред проблемите, които се появяват по пътя ти
© Depositphotos

Животът е труден и ти го знаеш. И не само това, ти приемаш, че неуспехът, болестите и тъгата ще дойдат по пътя ти. Вместо да отстъпиш пред трудностите обаче, когато те се случат, ти не се отказваш от целите си и се стараеш да използваш всяка несгода, извличайки от нея необходимите поуки. Това е подарък от твоята висока емоционална интелигентност, нещо, което психически силните хора притежават и култивират. Именно тя ти помага да се справяш с негативните емоции.

3. Можеш да казваш “не” без угризения

Можеш да казваш "не" без угризения
© Depositphotos

Ако шефът те попита дали можеш да работиш през уикенда, нямаш проблем с това да му откажеш и вместо това да отидеш на онзи курс или да посветиш време на любимия човек. Отдаден си на своите цели, отговорности и ценности и не позволяваш те да бъдат нарушавани. Това е причината да умееш да казваш “не”, когато това е необходимо. Така можеш да упражняваш самоконтрола си и да уважение, което ще ти позволи да следваш своите цели, отговотности и ценности. Това не означава, че си лош чове, напротив. Показва, че няма да се примириш с грубо отношение, губене на време и поведение, което застрашава теб и тези, които обичаш.

На следващата страница ще ти разкрием още личностни характеристики на психически силните хора

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Колко тежат хората в различните страни по света

Колко тежат хората в различните страни по света

Какво можеш да си купиш с 1 долар по света?

Какво можеш да си купиш с 1 долар по света?