11 странни неща, смятани за секси в различни страни
in

11 странни неща, смятани за секси в различни страни

Ще ти разкажем за някои от най-интересните и странни неща, смятани за секси и привлекателни в различни страни по света

В зависимост от мястото, в което живеем, нашите разбирания за това, кой е красив и какво трябва да притежава човек, за да бъде считан за привлекателен, могат да бъдат много различни. Тези странни неща, смятани за секси в различни страни по света, ще ти покажат, че красотата наистина е в очите на този, който я гледа.

Ще ти разкажем за някои от най-интересните и странни неща, смятани за секси и привлекателни в различни страни по света

Виж още: Страните с най-красиви жени на света според експерти

1. Криви зъби, Япония

Криви зъби, Япония
© tomomiitano © Agustin Rafael Reyes/flickr

В западните страни правите и равни зъби се приемат като дефиниция за перфектната усмивка. Може би е трудно да си представиш, но не навсякъде по света хората смятат така. В Япония нещата стоят точно обатно. Едно от най-най-привлекателните неща в тази страна е т. нар. „yaeba“ или криви зъби. Японците вярват, че хората изглеждат по-добре, когато някои от зъбите им не са равни с другите. Често се случва млади мъже и жени да прибягват дори до зъболекарски услуги, за да постигнат този местен идеал за красива усмивка, когато техните зъби са прави!

2. Белези по кожата, Нова Гвинея и Западна Африка

Белези по кожата, Нова Гвинея и Западна Африка
© Kathy Gerber (kathleen.gerber) © EAST NEWS © Bernard Foubert/Photononstop

Жителите на Нова Гвинея и няколко други страни в Западна Африка украсяват телата си с различни шарки и артистично оформени белези. Белезите най-често се правят по телата на мъжете по време на церемония за посвещаване, докато при жените тези своеобразни „татуировки“ са признак за голяма красота. Това е едно от тези странни неща, смятани за секси и в западния свят, където също има немалък брой хора, които намират тази практика за привлекателна – това са т.нар. „боди модификации“.

3. Лице със сърцевидна форма, Южна Корея

Лице със сърцевидна форма, Южна Корея
© AFP/EAST NEWS

В Южна Корея пластичната хирургия е не само широко разпространена, а се счита и за нещо напълно нормално. В големите градове можеш да видиш навсякъде реклами, подканващи хората да минат под ножа, за да подобрят външния си вид.

Тук да имаш лице със сърцевидна форма се разглежда като една от ключовите характеристики на красотата. За да го получат, много корейци са готови да се подложат на сложни операции. Те често включват счупване на костите в челюстта на три части, отстраняване на централната и сливане на двете други заедно. Така се постига ефектът на заострената брадичка. Дълго време след извършване на този вид операция, човек не е способен да приема твърда храна.

4. Наднормено тегло, Мавритания

Наднормено тегло, Мавритания
© Coffee/Pixabay

Мавританците нямат абсолютно никакъв начин да привлекат погледа на останалите, ако нямат поне малко пухкави гънки по тялото.

За да са сигурни, че момичетата ще получат желаните форми и размери, родителите им ги изпращат в специални „ферми“, където те изяждат до 16000 калории дневно. За сравнение нормата е около 1500! За съжаление поради тази тенденция много момичета развиват стомашни заболявания.

5. Хирургически превръзки на лицето, Иран

Хирургически превръзки на лицето, Иран
© Transterra Media / Polaris/East News © SIPA/EAST NEWS

В иран ринопластиката (пластичната операция за корекция на носа) е изключително популярна. Въпреки високата цена на процедурата, мъжете и жените тук са готови на всичко в името на правия нос. В Иран той се разглежда не само като символ на красотата, а и като признак за социален статус.

Това обаче далеч не е най-странното нещо, което можеш да видиш в тази държава. Дори и ако някой не се е подлагал на пластична операция, той може да реши да се разхожда по улиците с хирургическа превръзка на лицето, за да накара останалите да си мислят обратното.

6. Бледа кожа, Китай и Тайланд

Бледа кожа, Китай и Тайланд
© Xuan Zheng/freestockphotos © Xuan Zheng © EAST NEWS

В много части на Азия бледата кожа се счита за златен стандарт за красота. Ако влезеш в някой магазин и потърсиш крем за лице, няма да откриеш такъв, без избелваща съставка. Това включва и мъжките кремове за след бръснене. Много китайци не стъпват на плаж без маска за лицето, тъй като искат да предпазят кожата си от въздействието на слънчевите лъчи. Освен това в Китай и Тайланд смятат, че западняците са луди, щом посещават специални салони за тен.

На следващата страница ще ти разкажем за още странни неща, смятани за секси в различни страни по света.

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0

Comments

0 comments

30 необичайни снимки, които трябва да погледнеш втори път, за да разбереш

30 необичайни снимки, които трябва да погледнеш втори път, за да разбереш

13 филмови плакати с грешки, които ги превърнаха в хитове

13 филмови плакати с грешки, които ги превърнаха в хитове