in

Въздействието на любимите известни личности върху нас

Ако изпитвате дълбок преклон пред известна личност, със сигурност търсите информация и съзнателно и подсъзнателно се сравнявате със своите любимци

Независимо дали това са Леброн Джеймс, Серина Уилямс, Леонардо да Винчи, ти се припознаваш, влизайки в обувките им. Във време на масова реклама и безкрайна информация прииждаща от всевъзможни канали, не е трудно да чуеш интервю, да прочетеш книга, в която те говорят за  усилията, предизвикателства и успехите си. Как се чувстваш след това? Вдъхновен, нали? Какво страхотно усещане! Укрилен си и си готов да превземеш света. Преливаш от решителност и увереност. Гледаш право напред – искаш да си толкова успешен, колкото и те, уверени сте, че това е възможно! Това е въздействието на любимите известни личности, което те указват първоначално. Но какво се случва малко по-късно?…

Въздействието на любимите известни личности върху нас
© Pixabay

Събуждаш се на следващата сутрин и вдъхновението го няма

Виж още: 9 причини да обичаш Кристиано Роналдо отвъд футболните му умения

Все още си същият. И дори може да се почувстваш по-зле, защото след вдъхновението от предишния ден, „неуспехът“ ти да бъдеш като тези  суперзвезди, е още по-ярък. За съжаление, това „синтетично“ вдъхновение просто не може да продължи дълго. Когато неговият източник (т.е. видеото, интервюто, филма или книгата) спрат да ни въздействат, вдъхновението също избледнява. Освен това вдъхновението, което идва от външни източници, е проектирано да провокира максимални емоции, но да осигури минимални последващи действия.

Реалността е, че вдъхновението е необходима, но недостатъчна крачка към постигане на твоите цели. Да, то може да те измъкне от леглото или от дивана, но мотивацията за успех без ясна посока, средства или подкрепа за предприемане на действия към постигане на целите, има малка стойност.

Нашата култура вярва все още във вдъхновяващия лидер, независимо дали е политик, военен офицер, учител или треньор

Има личности, които имат способността да вдъхновяват другите към нови висоти – Нелсън Мандела, учителят по английска литература Джон Кийтинг от „Общество на мъртвите поети“ и други. Но това, което те имаха, не беше, както повечето хора мислят, способността им да създават онзи изблик на вдъхновение по време на битка, учебен час или голямо спортно състезание.

Ето един истински пример на човечност, присъщ на истинския лидер. Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр прави благороден жест към своя отбор за Коледа. Той даде разрешение на своите играчи да прекарат празниците със семействата си в домашна обстаносвка. Нищо чудно, че играчите му са предани и футболните залагания в двубоя им срещу Еверън, са с коефиенти 2.80 срещу 2.50 за Евертън. Това, което прави големите лидери толкова добри, е способността им да помагат на другите всеки ден, да намерят своето лично вдъхновение и да уважават личността на всеки един човек в обкръжението си.

Истинското и трайно вдъхновение не може да идва отвън

Виж още: 36 мотивиращи цитати от Леонардо ди Каприо, които ще те направят по-силна личност

Истинското и трайно вдъхновение не може да идва отвън
© Pixabay

То трябва да възникне отвътре – навън. Това вдъхновение се основава на осъзнаването кой си ти и какво искаш да постигнеш. То подтиква великите спортисти към монументални актове на смелост, сила на волята, постоянство и в крайна сметка успех.

И така, следващия път, когато искаш да почувстваш този прекрасен прилив на вдъхновение, продължавай напред и гледайте вдъхновяващ филм, прочетете вдъхновяваща книга или слушай интервю с вдъхновяващ спортист. Но ако искаш истинско вдъхновение, усещане, което ще се пропие във всяка пора на тялото ти, ще продължи не само до следващата сутрин, но и още много сутрини, което ще те накар да постигнеш целите си, погледни дълбоко в себе си и се опитай да го намериш там. Ако го направиш, тогава ще можете да отделиш цялото това време и енергия, необходими за това вдъхновение, за да възнаградиш себе си и да постигнеш целите си, защото вече си намерил разковничето вътре в себе си.

А ти как мислиш, къде трябва да търсим вдъхновение? Какво е въздействието на любимите известни личности върху теб самия? Разкажи ни в коментарите

Сподели статията във Facebook и покажи на всички какво е въздействието на любимите известни личности втъху нас и къде трябва да търсим вдъхновение за постигане на своите цели

Коментари

Напиши коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
12 снимки, разкриващи как животът ни лъже всеки ден

12 снимки, разкриващи как животът ни лъже всеки ден

16 странни неща, които можеш да си купиш онлайн

16 странни неща, които можеш да си купиш онлайн