in

СладкоСладко ПолезноПолезно

Женското тяло е невероятно и тези факти го доказват

Събрахме 10 любопитни факти, които доказват, че женското тяло е невероятно и пълно с изненади, едновременно странни и прекрасни

Една от най-завлядяващите характеристики на женския организъм е способността да отглежда в себе си друг живот. Това обаче съвсем не е единственото, заради което можем да кажем, че женското тяло е невероятно. Ще ти разкрием някои факти за жените, които дори самите те може и да не знаят за себе си.

Събрахме 10 любопитни факти, които доказват, че женското тяло е невероятно и пълно с изненади, едновременно странни и прекрасни

Виж още: Топ 10 на жените с най-красиви лица в света

1. Жените различават повече цветове от мъжете

Жените различават повече цветове от мъжете
© depositphotos.com

Жените виждат повече нюанси от мъжете, тъй като възприемането на цветовете е свързано с X-хромозомата, от която мъжете имат само една, а жените – две.

2. Едната гърда е винаги по-голяма от другата

Едната гърда е винаги по-голяма от другата
© Trolaw / imgur

Нито една жена няма абсолютно симетрични гърди. Разликата в размера им може да бъде повече или по-малко видима и за това има много причине. Може да се дължи на разлика в обема на тъканта на гърдата, размера или формата на джоба на гърдата или дори еластичността на кожата на всяка от двете гърди. Това обаче не е повод за притеснение, тъй като е нещо напълно естествено и нормално.

3. Женското тяло претърпява драстична трансформация по време на раждането

Женското тяло претърпява драстична трансформация по време на раждането
© SCV Birth Center / facebook

Раждането на дете е нещо наистина много трудно и всяка, която е минала през тази важна стъпка в живота, може да потвърди това. Освен болката, женското тяло обикновено преминава през много различни промени. Една от тях е дилатацията на шийката на матката.

По време на раждането шийката на матката се променя от плътно затворен вход към напълно отворен изход за бебето. За да бъде готова за изтласкването на детето, тя трябва да се разшири до 10 см. Тези 10 см обаче представляват само точката за оттласкване – шийката на матката може да продължи да се разширява, за да побере главата на бебето.

На следващата страница ще ти разкрием още любопитни факти, доказващи, че женското тяло е невероятно

4. Жените могат да се справят по-добре с болката

Жените могат да се справят по-добре с болката
© depositphotos.com

Жените действително могат да понесат повече болка от мъжете и това е факт. Тук обаче не става въпрос за физическа сила, а всичко зависи от това как работи мозъкът.

Някои изследвания показват, че жените и мъжет си спомнят по различен начин за изпитаната в миналото болка. Мъжете се чувстват по-стресирани, когато мислят за преживяна болка, докато жените са склонни да забравят по-бързо за нея. Като цяло прагът на болка при жените е 9 пъти по-висок от този при мъжете.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Как се отглеждат успешни деца според майката на Илон Мъск

Как се отглеждат успешни деца според майката на Илон Мъск

10 истории с Киану Рийвс, които ще те накарат да се влюбиш в него

10 истории с Киану Рийвс, които ще те накарат да се влюбиш в него