in

12 снимки, разкриващи как животът ни лъже всеки ден

Събрахме някои любопитни снимки, с които ще ти разкрием как животът ни лъже всеки ден и ще разобличим истините зад тези „измами“

Има много неща, за които дори не подозираме, че не знаем. Често животът ни лъже или просто се шегува с нас, без да подозираме. Ние обаче ще ти разкрием истината за някои от тези малко познати „измами“ в шания свят.

Събрахме някои любопитни снимки, с които ще ти разкрием как животът ни лъже всеки ден и ще разобличим истините зад тези „измами“

Виж още: 10+ невероятни факти, за които няма да повярваш, че са истина

1. Крокодилите могат да ходят под водата… Не го правят през цялото време, но все пак…

Крокодилите могат да ходят под водата... Не го правят през цялото време, но все пак...
© Unknown/Imgur

Смята се че това поведение се ограничава до фермите за крокодили. В природата крокодилите обикновено обитават плитки реки и езера, в които трудно могат да ходят на задните си крака.

2. Бейби морковите не съществуват в природата. Те са изцяло човешко творение

Бейби морковите не съществуват в природата. Те са изцяло човешко творение
© Healthyeats/twitter

Бейби морковите са създадени през 80-те от калифорнийския производител на моркови Майк Юросек. Една година той не успял да продаде реколатата си, защото много от морковите му не били в подходящия размер и форма, за да се предлагат по магазинитре. Така той решава да използва индустриална резачка за боб и ги оформя в това, което днес наричаме „бейби моркови“, за да не похабява реколтата си и да я приведе в подходящ търговски вид за магазините.

3. Таралежите ядат основно страховити влечуги… А не ябълки

Таралежите ядат основно страховити влечуги... А не ябълки
© Shutterstock

Таралежите имат огромен апетит, въпреки малкия си размер. Те се хранят с всякакъв вид безгръбначни животни, охлщви, червеи, плужеци и насекоми. Също така те могат да ядат мърша, остатъци, нишки, малки птици и яйца… Дълъг списък, но в него няма ябълки!

4. Машините за сняг, а не истинският снеговалеж, поддържат пистите в перфектно състояние за сноуборд и ски

Машините за сняг, а не истинският снеговалеж, поддържат пистите в перфектно състояние за сноуборд и ски
© Pixabay

През последните няколко десетилетия глобаното затопляне се отразява и на ски курортите, правейки пистите по-размекнати и сезоните по-къси. Машините за сняг навлизат все повече в употреба, за да спасят положението и да направят ски сезона толкова дълъг и приятен, колкото и преди

5. Това, което телевизионната камера не вижда, остава под бюрото…

Това, което телевизионната камера не вижда, остава под бюрото...
© n3572/Reddit

В новинарските студиа може да бъде наистина горещо, особено през лятото. Ето защо водещите използват всякакви средства, за да се охлаждат, но все пак да изглеждат елегантни пред камерите. По-добре от това да се изпотиш и зачервиш от жега в ефир.

6. Най-добрият начин да си сипеш сок не е най-очевидният

via GIPHY

Има научно обяснение за този парадокс – когато картонената кутия е пълна и се излее от горната чат, сокът никога не покрива целия отвор. Върху сока има въздух, който балансира налягането на околната атмосфера. Следователно сокът може да изтича безпроблемно, като се използва гравитацията. Когато обаче се опитваме да разлеем сока от долната част на кутията, течността покрива напълно отвора. Налягането между атмосферата и въздухът, затворен вътре в кутията, ще избута сока навън.

На следващата страница ще ти разкрием още интересни факти, доказващи, че животът ни лъже всеки ден

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0

Comments

0 comments

18 забавни снимки на тотални провали

18 забавни снимки на тотални провали

Въздействието на любимите известни личности върху нас

Въздействието на любимите известни личности върху нас