in

ГотиноГотино НевероятноНевероятно ПолезноПолезно

10 животни със суперсили, които наистина съществуват

Намерихме и ще ти покажем някои животни със суперсили, които са по-изумителни, изненадващи и забавни от тези на всеки супергерой

Супергероите не се срещат само във филмите. В природата съществуват някои невероятни животни със суперсили, които ще те изумят.

Намерихме и ще ти покажем някои животни със суперсили, които са по-изумителни, изненадващи и забавни от тези на всеки супергерой

Виж още: 20+ гигантски животни, които трудно ще повярваш, че са истински

Не пропускай и края на статията, ако вярваш в зомби апокалипсиса. Ще оцениш бонуса, който сме ти оставили там.

1. Бзсмъртна медуза

Бзсмъртна медуза
© Bachware/Wikipedia

Тази медуза започва живота си като свободно носещо се из океана мъничко петно, наречено планула, което прераства в колония от полипи и след това се развива в медуза. Ако бъде атакувано, изложено на стрес от околната среда, разболее се или просто остарее, това невероятно същество може да се върне обратно в стадия на полипа. Така то отново започва цикъла си на живот, образува нова колония от полипи, които се превръщат в медуза. Този процес напрактика го прави безмъртно.

2. Гол къртичест плъх

Гол къртичест плъх
© Roman Klementschitz/Wikipedia

Кожата на тези гризачи няма веществото, отговорно при бозайниците за изпращането на сигнали за болка към централната нервна система. В резултат на това голият къртичест плъх не изпитва болка. Този плъх е известен също така и с изключително високата си устойчивост на рак.

3. Бавноходка

Бавноходка
© PLOSone

Тези микроскопични животни се считат за най-издържливите същества в природата. Смята се, че е почти невъзможно да бъдат убити. Те могат да се справят със супер екстремни условия – температури от -272 °C до 150 °C, налягане до 40000 kPa, изключитлено висока радиация и вакуумът на открития Космос. Бавноходките могат да оцелеят без храна или вода повече от 30 години.

4. Космата жаба

Космата жаба
© Gustavocarra /Wikipedia

Тази жаба може да счупи собствените си кости, за да отгледа нокти, които технически не са истински нокти, защото са направени от кости, а не от кератин. Обикновено всеки “нокът” на тази жаба е скрит под кожата ѝ. В случай на беда обаче, тя може да прокара през кожата си остри “нокти”, като счупи костите си. Точно като Върколака от поредицата “Х-Мен”!

5. Скарида богомолка

Скарида богомолка
© Roy L. Caldwell, Department of Integrative Biology, University of California, Berkeley

Тази скарида има много сериозно оръжие – мощни, подобни на чук нокти. Те не само са изключително остри, но и могат да развият скорост от 23 м/с от място. Учените, които изследват тези изумителни животни, трябва да ги държат в дебели плексигласови клетки, защото някои по-едри екземпляри са способни да разбият стъкления аквариум.

На следващата страница ще ти покажем и останалите невероятни животни със суперсили. Не забравяй и за бонуса в края на статията

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
Как са изглеждали някои популярни продукти, когато са били изобретени

Как са изглеждали някои популярни продукти, когато са били изобретени

10 от най-странните закони и забрани по света

10 от най-странните закони и забрани по света