Топ 16 на животните с най-силна захапка на планетата
in

ГотиноГотино ЛюбовЛюбов НевероятноНевероятно СладкоСладко ПолезноПолезно

Топ 16 на животните с най-силна захапка на планетата

Природата никога не спира да ни узумява с това, на което е способна. Така че ето топ 16 на животните с най-силна захапка на планетата

Средната сила на захапката при човек е около 11 кг/см2, с която сила е възможно да бъде счупена черпупка на шамфастък. Но това тотално бледнее пред животните с най-силна захапка на планетата. В тази конкуренция хората определено трябва да отстъпят и да направят място на хиени, костенурки и дори пирани.

Природата никога не спира да ни узумява с това, на което е способна. Така че ето топ 16 на животните с най-силна захапка на планетата

Виж още: 20 необикновени животни, все едно дошли от фентъзи филм

16. Сив вълк – 28 кг/см2

Сив вълк - 28 кг/см2
© depositphotos.com

Вълците живеят на глутници, въпреки че възрастните индивиди са достатъчно силни, за да ловуват и поотделно. Зъбите им са големи и по-подходящи за раздробяване на кости в сравнение с тези на домашните кучета. Силата на вълка е достатъчна, за да разтроши костите на близко до неговия размер животно само с няколко ухапвания.

15. Черна пираня – 32,6 кг/см2

Черна пираня - 32,6 кг/см2
© depositphotos.com

Пираните се считат за най-агресивните риби на планетата. Оказва се, че тяхната захапка е много по-силна от тази на други риби със сходни размери. Според биолозите максималната сила на ухапване от пираня е близо 320 нютона. Това означава, че силата на ухапване от алигатор със съпоставима маса би била 3 пъти по-слаба.

14. Мастиф (тибетски дог) – 38,6 кг/см2

Мастиф (тибетски дог) - 38,6 кг/см2
© depositphotos.com

Въпреки, че тези кучета са спокойни и любвеобилни (мастифите могат да се грижат за човешки деца), те имат много силна захапка и разви инстинкт за защита. Челюстите им често могат да счупят дебела пръчка или дори човешка кост.

13. Лъв – 45,7 кг/см2

Лъв - 45,7 кг/см2
© shutterstock.com

Лъвът е шампион по височина сред всички големи котки. Макар че са социални животни и ловуват на групи, с мощните си крака и силни челюсти, тези хищници са способни и сами да убият много големи животни.

12. Бенгалски тигър – 47 кг/см2

Бенгалски тигър - 47 кг/см2
© depositphotos.com

Бенгалските тигри живеят в Индийския субконтинент. Този хищник има най-дългите зъби сред всички котки – от 7,5 до 10 см. Те са могъщи ловци, които изминават много километри, за да гонят биволи, елени, прасета и други големи животни. Гладният тигър може да изяде до 27 кг за една нощ.

11. Пума – 50,9 кг/см2

Пума - 50,9 кг/см2
© burntpoet / pixabay © Kaz / pixabay

Пумата не само е едно от най-бързите животни на планетата, но има и една от най-силните захапки. Този хищник ловува най-различни животни – от катерици и зайци до диви прасета и лосове. Обикновени пумите нападат средно големи животни – елени или планински овце, въпреки че могат да се справят и със значително по-големи от тях животни.

Класацията на животните с най-силна захапка на планетата продължава на следващата страница

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Loading…

0
6 признака, че пиеш твърде много кафе

6 признака, че пиеш твърде много кафе

20 смешни снимки, показващи нови нива на абсурд

20 смешни снимки, показващи нови нива на абсурд